Sfaturi pentru cei care merg cu masina in vacanta

Cel mai asteptat moment al anului, mersul in vacanta rimeaza cel mai adesea cu ore lungi pe drum.

Cu masina in vacanta: revizie obligatorie

Inainte de a porni la drum trebuie sa faci o revizie rapida a masinii pentru a te asigura de prezenta principalelor elemente de securitate.

Trebuie sa te gandesti sa faci o verificare generala a punctelor de securitate ale vehiculului, in special al farurilor.

Cuvantul de ordine: organizare

Mersul in vacanta nu se improvizeaza. Evita sa schimbi masina in ultimul moment deoarece risti sa fii si mai stresat decat in mod normal. De altfel, risti ca bagajele sa nu iti incapa, bagajele vor fi atat de multe incat risca sa iti obstrueze vizibilitatea, in special in spatele masinii.

Departe de a fi simple detalii, aceste mici momente de enervare cumulate se vor face resimtite mai tarziu pe drum. Incearca, drept urmare, pe cat posibil sa le eviti.

Pleaca odihnit in vacanta

Chiar daca intre pregatirea bagajului si ultimele verificari inainte de a porni la drum este uneori greu sa fim relaxati si linistiti, gandeste-te sa te menajezi, sa iti lasi cateva ore de odihna inainte de a pleca. Oboseala la volan se va face rapid resimtita daca nu te odihnesti putin. Chiar daca pornesti in forma trebuie sa faci mici pauze, odata la doua ore in mod ideal.

Adapteaza condusul

Adapteaza condusul, atat la conditiile meteo cat si la conditiile de circulatie. Incearca pe cat posibil sa eviti aglomeratia. Chiar daca vei opta pentru o ruta ocolitoare, mai lunga, vei avea parte de un drum mai placut, departe de drumurile saturate care nu vor face decat sa accentueze senzatia de oboseala la volan.

Daca ai optat pentru condusul pe timp de noapte, menajeaza-te, ofera-ti momente de pauza si de odihna.

Tine cont de sfaturile de mai sus pentru a te bucura de un drum linistit, fara stres.

Sursa: https://www.amv.fr/blog/questions-assurance/departs-en-vacance-une-conduite-apaisee/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.