Sfaturi utile de la experti pentru alegerea usii de garaj

Daca esti printre oamenii norocosi care locuiesc la casa si au un garaj, una dintre cele mai importante provocari pe care le ai este de a alege o usa de garaj. Aceassta poate a iti protejeze masina si toate lucrurile depozitate in acest spatiu, iti poate asigura confort si de ce nu, o estetica foarte placuta. Pe piata exita o multime de usi de garaj, diferentiate in functie de materialul din care sunt realizate, in functie de modul in care se deschid sau in functie de alte caracteristici mai mult sau mai putin importante.

Cei de la Vegaprod.ro, experti in usi de garaj, au facut o lista cu criterii la care trebuie sa te uiti atunci cand faci o astfel de achizitie:

La ce sa fii atent cand cumperi o usa garaj?

Tipul usii. Ai doua variante mari si late: usi manuale si usi automate. Variantele manuale sunt mai ieftine, insa iti ocupa destul de mult timp sa le deschizi, putand deveni foarte deranjate atunci cand ploua, spre exemplu. Usile automate sunt mult mai atractive, insa atrag si costuri ceva mai mari.

Modul in care se deschide. Optiunile sunt destul de multe in ceea ce priveste deschiderea. Atunci cand alegi o usa manuala, cel mai probabil vei opta pentru o solutie de deschidere batanta, cu balamale de sustinere. Atunci cand alegi o usa automata insa, poti opta pentru usi de garaj sectionale , rabatabile sau pentru rulouri. Usile rabatabile se ridica pe plafon, fiind realizate dintr-o placa mare si rigida de material, usile sectionale se ridica in partea interioara a incaperii intr-unmod mai elegant, fiind construite din mai multe bucati de panouri iar rulourile sutn realizate din lamele si se strang intr-o caseta de protectie.

Vezi si:  Gradinar, plantele tale trebuie sa se raceasca

Materialul din care este realizata. Si aici optiunile sunt numeroase. Se poate alege aluminiu, lemn, otel sau PVC. O varianta foarte echilibrata, care nu costa mult si rezista foarte bine la factori externi, este PVC-ul. Este adevarat ca estetic nu este cel mai placut, insa daca iti doresti o usa practica, varianta din PVC este cea mai buna. Daca iti doresti si estetica, poti alege aluminiu sau lemn.

De asemenea, cei de la Vegaprod recomanda o atentie foarte mare la dimensiuni si la echipa care monteaza usa. De foarte multe ori, micile defecte aparute in timp la o usa de garaj sunt cauzate de greselile umane facute la montaj.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.