Suplimente pentru intarirea sistemului imunitar

suplimente sistem imunitar

suplimente sistem imunitarSistemul imunitar este un ansamblu complex de organe, structuri si substante, iar maduva spinarii, vasele limfatice si globulele albe reprezinta cele mai importante componente ale sale. Astfel, sistemul imunitar reprezinta singura modalitate a corpului de a se apara si de a opune rezistenta impotriva microbilor, bacteriilor, virusilor sau altor agenti patogeni. De aceea, este important sa il sustinem mai ales in sezoanele in care acesta are de suferit.

Studiile au aratat ca exista anumite vulnerabilitati ale sistemului imunjtar si ca acesta are nevoie de ajutor pentru a functiona la nivel normal si a se apara de posibile infectii.

Atunci cand vorbim despre cresterea imunitatii, trebuie sa luam in calcul un stil de viata echilibrat, cu odihna suficienta si alimentatie sanatoasa. Daca nu ai o alimentatie bogata in nutrienti poti alege sa iei suplimente nutritive care sa contribuie la intarirea imunitatii. In acest sens, din dieta ta nu trebuie sa lipseasca acizii grasi esentiali, vitaminele A, B, C si D, fierul si calciul. Si pentru ca tot vorbim de suplimente, retine ca in alimentatia ta trebuie sa se regaseasca nutrienti care au beneficii in ceea ce priveste imbunatatirea sistemului imunitar. Printre acesti nutrienti, spun oamenii de stiinta, se afla arginina, acizii grasi Omega 3, glutamina, lipidele structurate si nucleotidele.

Administrarea unor cantitati crescute de arginina ar putea imbunatati functia imunitara in cazul pacientilor supusi unor interventii chirurgicale ori celor care au avut un traumatism, spun cercetatorii. De asemenea, cand in alimentatia pacientilor se regaseste cel putin un gram de acizi grasi Omega 3, au loc in organism anumite modificari, care se dovedesc a fi mai putin proinflamatoare.

In general, cele mai intalnite situatii de scadere a imunitatii se inregistreaza in cazul unor boli precum diabetul zaharat, cancerul sau HIV, in cazul tratamentelor medicale puternice, ca de exemplu cele cu citostatice sau cortizonice sau procedurilor chirurgicale.

Pe site-ul nutrieve.ro puteti gasi o variatate de alimente bio nutrieve la preturi accesibile:

  1. Immuneed effervescent lemon
  2. Formula Omnium este considerata o combinatie perfecta si echilibrata de vitamine, minerale, antioxidanti puternici si fitonutrienti eficienti. Omnium stimuleaza sistemul imunitar si protejeaza impotriva stresului oxidativ. Poate asigura energie corpului, cat si o senzatie de bunastare.
  3. Lipolife Multi-C – Complex de vitamine lipozomale. Combinatia de Vitamina C lipozomala si alte vitamine lipozomale este ideala pentru a sustine zilnic un sistem imunitar puternic, pentru a contracara lipsa de vitamine esentiale pentru organism.

Sistemul imunitar este un ansamblu complex de celule si organe care protejeaza organismul de germenii care ar putea provoca aparitia unor manifestari nedorite. Daca observati ca va imbolnaviti des, s-ar putea sa aveti un sistem imunitar slabit.

Prin adoptarea unor masuri sanatoase si prin introducerea moderatiei in toate, puteti contribui la intarirea imunitatii.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.