Talinn- descopera fabuloasa capitala estoniana

Talinn, capitala Estoniei, este cea care imbina de minune fermecul pavajelor medievale cu geniul cele mai inalte tehnologii. Adapostind Skype si alte nume importante sau mari ale erei digitale, Talinn este un loc foarte atragator din regiunea Baltica, celebru in acelasi timp si pentru cladirile sale protejate de Unesco. Dar si pentru parcurile si gradinile sale sau pentru apetisanta sa scena culinara. Iata deja o multime de motive care sa te face sa descoperi fabuloasa capitala estoniana.

Talinn este o mica minunatie a Marii Baltice. Are cea mai feerica si mai medievala ambianta in vechiul sau oras, un litoral plin de comori, vestigii derutante din perioada sovietica….

Un veritabil simbol al vechiului oras, hotelul de aici trebuie sa fie neaparat descoperit. In inima orasului vechi medieval, aceasta cladire in stil gotic se afla in fata pietei principale din oras, un loc “must see” atunci cand ajungi aici. Iar aici vei pitea admira si cea mai veche farmacie din Europa.

Pasajul Sfanta Ecaterina. In inima centrului istoric de aici, pasajul Sfanta Ecaterina este un simbol al ambiantei medievale a orasului. Pavajele sale, casutele sale de piatra, atelierele sale artizanale te vor ajuta sa descoperi intreg farmecul unui oras medieval intr-un singur pasaj.

Catedrala Alexander Nevsky. Ce mai poti vizita la Talinn? Catedrala Alexander Nevsky, bineinteles. Este un edificiu religios cu domuri in forma de bulbi care a fost construita in anul 1900. Destul de recenta deci, aceasta se afla in apropiere de Castelul Toompea si pe colina cu acelasi nume. Este o adevarata bijuterie arhitecturala unde vei gasi icoane si numeroase mozaicuri minunate.

Castelul Toompea. O vizita logica dupa ce ai fost si la catedrala. Iti va permite sa descoperi fabuloasa capitala sub un alt unghi.

Palatul Kadriorg si parcul sau. Un loc magnific in stil baroc care dateaza din 1718. Gradinile acestui palat sunt un loc plin de magie.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.