O noua functionalitate oferita de Google Chrome

Google Chrome este cel mai folosit navigator din lume, daca nu cel mai folosit. Fie pe un calculator, fie pe telefon, ofera cea mai omogena experienta pe o multime de platforme. O experiennta care are nevoie insa de cea mai mare protectie.  Google Chrome te va preveni de acum inainte in cazul in care folosesti o parola furata deja de hackeri

Utilizatorii de Google Chrome ar putea primi de acum inainte un mesaj nou de avertizare atunci cand vor vrea sa foloseasca parola. Navigatorul ii va putea preveni de acum inainte in cazil in care parola pe care vor sa o foloseasca a fost deja furata sau nu in cazul unui pirataj informatic.

Noua functionalitate anuntata de catre Google in data de 10 decembrie este destinata sa protejeze mai multa lume de hackerii care colectioneaza parolele furate si le folosesc pentru a se conecta la anumite conturi avand rele intentii.

Google si-a asigurat rapid utilizatorii precizand ca navigatorul nu va aduna o lista cu utilizatori intr-o lista. Intr-un post de blog, inginerii de la Chrome care stau la baza acestei functionalitati explica faptul ca Google foloseste copii ale unor cifre si coduri sau scripturi de parole. Daca un utilizator primeste mesaj care il informeaza ca parola sa a fost furata, acesta este sfatuit sa o schimbe imediat.

Miliarde de dosare piratate in ultimii 10 ani.

Doar in decursul ultimilor 10 ani peste patru miliarde de dosare au fost furate de catre hackeri. Si piratarile informatice sunt din ce in ce mai frecvente. Conform expertilor in cybersecuritate, piratii informatici poseda retele pe dark web dedicate in mod special partajarilor de parole furate.

In sanul comunitatii secrete a hackerilor, parolele se cumpara, se vand si se schimba gratuit precum cardurile de Pokemon. Cel putin asa a declarat Alex Heid, directorul de cercetare al firmei SecurityScorecard intr-un interviu acordat in octombrie. Exista peste o duzina de forumuri de pirataj pe care circula o multime de informatii, unele mai vechi de peste 10 ani.

 

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.