Te scuzi in permanenta? Iata sfaturile de care sa tii cont pentru a inceta si pentru a relua controlul asupra vietii tale

Sa iti admiti greselile da, dar sa te scuzi in permanenta nu e deloc bine. Iata cum poti inceta asta.

Scuza-ma, Pardon, Este greseala mea, Imi pare rau, Mii de scuze… esti genul de persona care se scuza pentru orice si pentru nimic? Nu esti singura! Sa iti ceri iertare sau scuze are un impact asupra imaginii si increderii in tine. Din acest motiv este important sa inveti sa dozezi scuzele tale si sa te scuzi doar atunci cand este necesar.

In general, femeile au tendinta de a se scuza mai mult decat barbatii. Dar indiferent de gen, scuzele nu dau cea mai buna impresie. Si chiar pot afecta stima ta de sine.

Acest tic de limbaj poate sa vina din lipsa unei incredere in sine, fie de la un traumatism, fie din cauza faptului ca nu ai fost tratat asa cum trebuie. Sau dintr-o proasta experienta.

Este important insa sa iti dai seama de asta, sa vorbesti cu cei din jurul tau si sa găsești o solutie pentru a inceta asta.

Cum poti inceta sa te tot scuzi?

Acest tic verbal este ca o plaga. Pentru a stopa, pentru a nu mai face asta, incearca sa intelegi mai intai care este originea acestui obicei.
Cel mai bine ar fi sa stai sa te gandesti si sa ii observi pe cei din jur. Oare par sau nu contrariati? Cel mai bine ar fi sa stai putin, sa respiri, sa iti tragi respiratia si sa nu mai iti asculti reflexele.

De asemenea, este important sa inlocuiesti scuzele cu unele fraze pozitive. Este foarte amabil din partea ta ca m-ai ajutat cand am avut nevoie, mersi ca m-ai ascultat, etc.

Invata sa ai incredere in tine.

Afirma-te. Nu esti deloc inferior celor din jur.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.