Tehnologii incredibile care ne-au schimbat viata

Dupa cum bine stii si tu, noile tehnologii au bulversat radical stilul nostru de viata. Si daca pe de o parte exista persoane convinse ca civizlizatia spre care ne indreptam apartine masinariilor exista persoane, partizane ale noilor tehnologii care adora accelerarea oricarui proces datorita acesteia. Care sunt acele tehnologii care ne-au schimbat viata?

Masdar City. Anul 2015 a marcat o veritabila schimbare in domeniul noilor tehnologii. Acest an a vazut nasterea primului oras durabil si mai ales cu zero emisii. Vorbim despre Masdar City, un orasel situat in apropiere de Abu Dhabi, oras care va putea produce eelectricitate doar prin intermediul energiilor regenerabile. Acest oras poate adaposti pana la 50 000 de persoane.

Imprimantele 3D. Imprimantele 3D au fost lansate pe piata tot in 2015. In ziua de azi, imprimantele 3D sunt de nelipsit in unele domenii iar aceasta evolutie a lor ar putea sa se transforme intr-un viitor apropiat intr-o veritabila revolutie. Se estimeaza ca in urmatorii 4 ani imprimantele 3D vor fi in masura sa creeze tot felul de obiecte optimizand in mod considerabil resursele.

Stiloul 3D. Anul 2017 a fost anul in care s-a inventat stiloul 3D care ar putea contribui la repararea oaselor lezate. Numele sau stiintific este BioPen si este o descoperire destul de senzationala precum si o revolutie remarcabila in domeniul chirurgiei. In principiu, chirurgii vor putea desena cu ajutorul acestui stilou straturile de celule ce actioneaza direct asupra oaselor, care au fost deteriorate.

Light Peak pentru tranferul de date. Printre cele mai recente tehnologii, menite sa schimbe lumea se numara instrumente ce au drept scop un transfer mai rapid de date. Light Peak reprezinta o solutie dezvoltata de Intel care le permite utilizatorilor sa transfere mai rapid date, aproape imediat. Ideea consta in a elabora transferuri de 100 GB pe secunda.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.