Tesla cheama aproape un milion de vehicule in service pentru probleme de securitate

Chiar daca a inregistrat vanzari record in ultima perioada, Tesla se vede nevoita sa cheme in service numeroase masini. Motivul: probleme cu centura de siguranta.

Problemele se tin lant de Tesla pentru acest inceput de an 2022. Dupa ce a anuntat rezultate excelente, compania lui Elon Musk se vede nevoita sa cheme inapoi in service numai putin de 817 143 de vehicule. Motivul: o problema cu centura de siguranta. Soneria de avertizare trebuie sa declanseze o alarma sonora atunci cand un pasager nu are pusa centura de siguranta. In cazul acestor peste 800 000 de modele, alarma nu mai functioneaza atunci cand masina este pornita.

Aceasta eroare de software afecteaza toate masinile marcii lansate in anul 2021: Model 3, Model S, Model Y si Model X. Descoperita pe data de 6 ianuarie de sud-coreenii de la Autopilot, acest bug a fost intai obiectul unei anchete. Tesla a considerat ca o chemare a masinilor inapoi in service este absolut necesara. Procedura a inceput pe data de 25 ianuarie.

Pentru a evita ca alte masini sa fie afectate de aceasta problema, Tesla intentioneaza sa remedieze aceasta problema incepand cu luna februarie.

Inceputul de an 2022 a fost unul destul de complicat pentru Tesla. Compania intampina numeroase probleme. Intre sfarsitul anului 2021 si inceputul anului 2022 au avut loc o multimer de polemici legate de problemele tehnice cu care se confrunta masinile oferite de Tesla.

In decembrie 2021, Tesla chema numai putin de 500 000 de Model S si Model S in urma unor disfunctiuni importante. In ultimele trei luni, 117 plangeri au fost depuse la NHTSA (agentia federala americana de siguranta rutiera) de proprietari de masini Tesla.

Apoi, la inceput de februarie, Tesla a fost nevoita sa cheme 54 000 de masini inapoi in service din cauza unei anomalii aparute la functia Rolling Stop pe Full Self Driving. Poate, pe viitor, Tesla va reusi sa remedieze toate aceste anomalii pentru a evita situatiile neplacute.

Sursa: https://www.presse-citron.net/tesla-rappelle-pres-dun-million-de-vehicules-pour-des-problemes-de-securite/?fbclid=IwAR3hblR45lQw4c3l5geLaNIDTNw_K9rVCCnDAqKS3tB8dxX2mzxjw0-w6yA

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.