„Tranzitiile” peisajului se refera la culoare si textura. Iata cum sa le faci sa functioneze

CULORI
Peisajele fine au scheme de culori, atat la un moment dat, cat si in orice anotimp dat. Ganditi-va la diferitele parti ale peisajului ca la „camere”. Fiecare camera trebuie sa aiba propriul sau set special de culori, iar daca puteti vedea de la o camera la alta, aceste culori trebuie sa fie armonioase – trebuie sa lucreze bine impreuna in peisajul tau la fel cum se intampla in camerele reale din casa. Pe masura ce te deplasezi in gradinile tale, culorile trebuie sa se tranzitioneze fara probleme.

In mod similar, pe masura ce saptamanile trec, culorile plantelor tale cu flori se pot schimba si ele. In primavara, puteti arata nuante de ou de Paste in nuante stralucitoare, galbene si albastre, in timp ce vara iti doresti tonurile mai reci ale lavandelor, galbenul deschis al pastelurilor si purpuriul. Toamna, desigur, totul trece la portocaliu, galben, visiniu si ruginiu. Si la fiecare pas de parcurs, trebuie sa efectuati o tranzitie lina de la un set de culori la urmatorul.

STRUCTURI
Vrei un amestec frumos de texturi care se imbina in plantatiile peisajului tau. Plantele cu frunze mari au texturi grosiere, in timp ce plantele cu frunze mici prezinta texturi fine. Texturile grosiere aduc o afirmatie indrazneata, „priveste-ma”, in timp ce texturile fine se scurg pe fundal. Iti doresti un amestec frumos pentru ambele, dar nu doresti ca schimbarile sa fie prea dramatice. Priveste peisajele grozave din jurul tau timp de cateva saptamani, iar secretele pentru utilizarea eficienta a texturilor vor incepe sa devina evidente.

PELUZE
Administratorii de gazon profesionist folosesc cuvantul „tranzitie” intr-o referinta foarte specifica. Cand ai supravegheat o peluza cu ryegrass toamna, astfel incaz sa ai iarba verde toata iarna si in primavara, exista o perioada in luna mai, cand ryegrass incepe sa moara si gazonul tau permanent, probabil bermuda, incepe sa se inverzeasca. Ele se refera la acele 10 sau 15 zile drept „tranzitie”. Ele ii dau un nume pentru ca este singura data cand gazonul arata putin mai mult decat perfect. Este momentul in care vei dori sa cosesti gazonul in mod frecvent pentru a taia ryegrass-ul maroniu. Fertilizeaza bermuda pentru a accelera ecologizarea. Si vorbeste ca un profesionist. Spune-le tuturor prietenilor tai, „Oh, este doar in tranzitie.”

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.