Ford urmeaza sa dezvaluie SUV-ul sau electric, inspirat de Mustang in ajunul emisiunii auto LA

Ford ne-a aratat cum va arata noul sau model electric, inspirat de Mustang in cadrul spectacolului auto din Detroit la inceputul acestui an. Dar se pare ca vehiculul ar putea fi dezvaluit in ajunul zilelor media pentru spectacolul auto din Los Angeles din noiembrie. Ford a lansat un nou videoclip cu teaser si o silueta a ceea ce se numea „Mach 1” in ianuarie. Dezvaluirea este programata pentru 11 noiembrie (spectacolul auto LA incepe sa apara luni pentru presa si se deschide publicului in ziua de vineri, 22 noiembrie).

Chiar nu avem idee despre ce este vorba in proiectul Mach 1, in afara de baza Mustang pentru proiectare si zvonul la nivelul Tesla, ceva de aproximativ 300 de mile contra cost. Redarea vehiculului pare sa arate un design de tip coupe rapid, poate doar cu doua usi. La fel ca Porsche cu Taycan EV-ul sau, Ford vizeaza partea de performanta a pietei cu noul vehicul. Dar compania se pregateste, de asemenea, sa lanseze o versiune electrica a celor mai vandute camionete F-150.

Am vazut deja un prototip al vehiculului care trage un tren plin cu F-150 pe benzina – un model superb de un milion de lire sterline. Spre deosebire de Taycan, care a fost lansat in variantele Turbo si Turbo S, cu un pret mai mare de 100.000 USD, „Stang-U-V”, tot electric, ar trebui sa fie relativ accesibil, probabil va costa de doua ori mai putin si va concura direct cu viitorul model Y de la Tesla.

Carnetul de lansari Ford este interesant, dar nu imprevizibil. Mustang si F-150 sunt produsele sale emblematice si s-a anuntat deja faptul ca intentioneaza sa ofere versiuni hibride ale ambelor. Preluarea placilor de identificare si electrizarea acestora valorifica puterea pietei ambelor vehicule, care are mosteniri extinse.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.