Tu stii cat este ora exacta?

ora exacta

ora exactaIata un citat care cat de adevarat este, o situatie normala putem spune intr-o zi oarecare, cu atat ne face sa ne gandim mai mult si sa ne punem intrebarea cum ne-am fi descurcat daca in zilele noastre, in Secolul 21, timpul nu ar fi fost masurat si nu ar fi existat ora exacta.

„Am invatat sensul timpului si al ceasului datorita sotiei mele, pentru ca nu intelegeam ce inseamna a fi la timp sau a intarzia. Nu am niciodata ceas de mana, iar cand spun cuiva „Ne vedem maine!”, nu stiu daca dimineata sau dupa-amiaza.” Citat de Henri Salvador, La joie de vivre (2011).

Despre timp si ora axacta

De la inceputul omenirii, omul a cautat prin diferite mijloace sa masoare timpul, pentru a anticipa intoarcerea anotimpurilor reci sau calde. Timpul este alternanta zilelor si noptilor, deci miscarea Soarelui pe cer. Acestea sunt consideratii care au dus la primele cercetari asupra timpului. Astfel, fenomenele periodice si Soarele reprezinta prncipiul de baza pentru functionarea cadranelor solare.

Timpul dat de aceste cadrane solare este ceea ce se numeste in astronomie timpul solar al unui loc. Acest timp este deci un timp local, al unei regiuni anume, care nu este acelasi din cauza miscarii Soarelui pe cer. Astazi le numim fusuri orare, iar ora exacta este stabilita dupa timpul GMT (Greenwich Mean Time), ce a preluat ca reper timpul solar. Greenwich, Anglia, reprezinta meridianul 0, iar toate celelalte tari si continente se raporteaza la acesta, avand o ora exacta pozitiva sau negativa fata de punctul 0. In Romania, spre exemplu, ora locala se masoara in GMT+2. Astfel daca in Anglia ceasul indica ora fixa 9:00 AM, ora Romaniei este 11:00 AM.

Vezi si:  Hoinar de Bucuresti

Cum va ajuta aplicatia Ora-exacta.info

Doriti sa efectuati un apel telefonic international, planificati o calatorie in alta tara sau pregatiti o conversatie online cu mai multe tari? Aplicatia Ora-exacta.info va propune pe site-ul sau informatii corecte privind ora fixa in Romania, dar si ora pe Glob. Este un instrument simplu ce se bazeaza pe corectitudinea informatiilor, tinand cont de orice schimbari survenite, cum ar fi ora de vara/iarna si fusul orar pentru alte tari.

Ceea ce va mai propune aceasta aplicatie, este de a cunoaste ora exacta intre decalajul orei telefonului mobil sau al oricarui device (desktop, tableta) si ceasul atomic. Va propunem o sincronizare imediata, incepand cu urmatoarea secunda. Va puteti sincroniza ceasul in fiecare zi atunci cand deschideti calculatorul sau telefonul mobil.

Pe langa ora fixa indicata, descoperiti atat ziua saptamanii cat si data exacta din calendar in care va aflati. Aplicatia va propune si ora pe Glob, pentru capitale si orase importante.

Pe scurt, este o aplicatie simpla si totusi completa, pentru a avea in mod absolut siguranta cunoasterii orei exacte, un aspect pretuit pentru fiecare persoana, in cotidianul sau. Va multumim pentru incredere, si va asteptam sa aflati notati, dar cel mai important cat e ceasul, pe Ora-exacta.info.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.