De Sarbatori, ofera un cadou cu valoare nepretuita: o carte de colectie!

cadouri carti

cadouri cartiIn orice biblioteca valoroasa trebuie sa existe cel putin o carte de colectie, in editie limitata, care va fi considerata la fel de importanta zeci de ani de acum incolo. O carte de colectie este rezistenta datorita copertei si felului in care au fost tratate paginile sale, dar si prin prisma ideilor continute in ea. De altfel, o carte de colectie este importanta tocmai pentru ca este atemporala, contine texte si imagini de o valoare nepretuita odata cu trecerea anilor.

In functie de destinatarii trecuti pe lista cu cadouri Craciun, de pasiunile lor si de cartile pe care stii ca le gasesti in bibliotecile lor, iata cateva idei de carti care merita sa fie oferite in dar de sarbatori, alaturi de o sticla de vin de colectie, acel gen de surprize potrivite atat pentru cadouri de Craciun pentru femei cat si pentru barbati.

Comorile Muzeelor Europene, Enciclopedie Ilustrata de Arta

Aceasta enciclopedie ilustrata este mai mult decat o carte, este un adevarat muzeu cuprins in paginile unei carti, cu opere de arta din toata Europa (inclusiv din Romania) si cu imagini de o claritate pana la cel mai mic detaliu. Este cadoul ideal pentru o persoana interesata de arta, fie ca vorbim despre critici de arta sau pasionati de pictura, design sau arhitectura.

Bucurestii Vechi – In date si imagini

De aceasta data vorbim despre o carte de inspiratie exclusiv romaneasca, o carte realizata manual, in editie limitata, cu ilustratii deosebite pe o hartie moale, placuta la atingere, care aminteste de farmecul Bucurestiului de altadata. Este un cadou pretios atat pentru nostalgici, cat si pentru partenerii de afaceri, indiferent daca sunt autohtoni sau straini. Imaginile din carte au o valoare istorica incontestabila, ceea ce face din acest cadou o adevarata bijuterie a culturii romanesti, ce poate fi oferita in dar unei persoane indiferent de varsta, unor doamne sau domni sofisticati, unor cunostinte cu inclinari spre cultura sau unui bun prieten care apreciaza farmecul epocii trecute.

Vezi si:  Lectii in valoare de 1000 de euro

Gucci – „The making of” de Frida Giannini

Cine nu a auzit de brandul italian de moda Gucci, asociat unui imperiu fashion in continua expansiune? In aceasta carte este descrisa in detaliu toata istoria brandului Gucci de la sfarsitul anilor 1800 pana in prezent, cartea fiind editata de directorul de creatie actual al casei de moda Gucci, Frida Giannini. Aceasta carte de lux reprezinta, intr-adevar, un soi de ceaslov pentru persoanele pasionate de moda si beauty, care vor sa patrunda in profunzimea istorica a modei. Asadar, se recomanda sa oferi cartea nu neaparat unui cunoscator in materie de moda, ci oricarei persoane pasionate de industria beauty, de arte plastice, fotografie sau design vestimentar.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.