Uleiul de susan, ingrijirea ideala pentru problemele pielii

Foarte apreciat in bucataria orientala, uleiul de susan este foarte interesant in farfurie, dar si in domeniul cosmeticii. Puterea sa hranitoare si antioxidantii pe care ii contine il fac sa fie un produs de ingrijire foarte interesant pentru piele.

Un ulei care are grija de piele. Uleiul de susan are virtuti care pot face pielea sa devina mai supla si care o pot regenera. Datorita bogatiei sale in vitaminele A si E , joaca un rol foarte important in protejarea pielii deci si in prevenirea imbatranirii premature. Uleiul de susan contine si cupru, calciu, magneziu, zinc, dar si fosfor.

O esenta care mentine hidratarea. Uleiul de susan este foarte bogat in acizi grasi esentiali, foarte importanti pentru calitatea pielii. Este foarte lejer deci poate penetra foarte usor in piele. Dar are cea mai mare putere de hidratare in acelasi timp. Uleiul de susan contine si cupru, calciu, magneziu, zinc, dar si fosfor.

Aplicat pe fata, uleiul de susan lasa un film protector pe epiderma si permite hidratarea sa. Proprietatile sale antioxidante datorita prezentei vitaminei E, lecitinei si sesamolinei sunt perfecte pentru pielea mai matura.

Pentru a se intari actiunea sa, se poate folosi alaturi de ulei esential de trandafir de Damasc. In sinergie, acesti doi activi pot atenua ridurile.

Poate stopa problemele cu pielea. Ai pielea foarte sensibila? In acest caz, s-ar putea ca uleiul de susan sa fie mai eficient ca si alte creme. Este celebru datorita faptului ca poate calma iritatiile, poate trata pielea deshidratata si poate proteja epiderma. In caz de eruptii cutanate poate participa la eliminarea toxinelor si  poate accelera astfel procesul de reparare al tesuturillor.

Aplicat pe cosuri sau pe vergeturi, uleiul de susan poate sa accelereze cicatrizarea. Este un aliat pretios deci mai ales pentru cele care sufera de probleme cu acnea.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.