Honda a anuntat de curand dezvoltarea unei versiuni fue cell (hidrogen) al SUV-ului CR-V

Honda a anuntat de curand dezvoltarea unei versiuni fue cell (hidrogen) al SUV-ului CR-V. Constructorul va folosi o platforma hibrid care ii permite sa ruleze pe baterii sau prin intermediul energiei generate prin intermediul hidrogenului.

Alaturi de Toyota, Hyundai si start-up-ul Hopium, Honda pariaza pe hidrogen ca sursa de energie viabila si curata pentru masinile private.

Constructorul a anuntat astfel ca se pregateste sa lanseze versiunea “fue cell” al SUV-ului sau compact CR-V, pana in prezent disponibil doar in varianta diesel sau benzina.

Modelul ar trebui sa inlocuiasca Clarity Fuell Cel, o berlina care era propusa pentru Statele Unite ale Americii (si exlcusiv in California) intre 2017-2020. Pentru a nu depinde doar de hidrogen, Honda a decis sa integreze o baterie electrica pe care proprietarul sa o poata reincarca la nevoie. Aceasta noua versiune de CV-R ar putea deci, teoretic, sa ruleze doar cu baterie.

De ce pregateste Honda un SUV cu motorizare pe hidrogen?

Redesignul modelului Honda CV-R ar trebui sa fie unul minor. Si detaliile cu privire la platforma aleasa de Honda sunt destul de putine. Insa mai multe surse indica faptul ca motorizarea reprezinta fructul unei apropieri de General Motors. Celula care converteste hidrogenul in energie ar reprezenta o evolutie propusa de Clarity Fuell Cell.

De subliniat este faptul ca, in 2022, productia de hidrogen ramane destul de complicata, mai ales la o scara mai larga. Mai ales ca aceasta energie implica cel mai adesea un nivel ridicat de poluare in timpul productiei sau extractiei. Hidrogenul exista in stare naturala in rezervele de energie fosile insa extractia se dovedeste a fi poluanta. Este, in egala masura posibil sa se genereze hidrogen prin hidroliza, spargand moleculele de apa cu electricitate.

O persoana care decide sa achiztioneze o masina cu hidrogen in 2022 se confrunta din ce in ce mai des cu absenta unei retele de statii suficient de dense care sa propuna acest gaz.

Sursa: https://www.presse-citron.net/honda-prepare-un-suv-hybride-electrique-et-hydrogene/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.