Află tot ce trebuie să știi despre coșul de fum din inox

Coșul de fum este unul dintre cele mai importante aspecte ale unei case. Majoritatea incendiilor sunt provocate de montarea unui coș de fum neconform sau chiar improvizat. Având scopul de evacuare a gazelor produse în urma arderii, coșul de fum ales trebuie să fie unul de calitate.

Află, din rândurile de mai jos, tot ce trebuie să știi dacă dorești să achiziționezi un cos de fum inox!

Coș de fum inox – ce trebuie să ofere?

Un coș de fum inox de calitate trebuie să ofere, în primul rând, siguranță. Acesta este cel mai important criteriu de care trebuie să ții cont. Randamentul este, de asemenea, deosebit de important, și se calculează în funcție de performanța coșului și eficiența maximă a acestuia. Izolația termică a coșului ales este deosebit de importantă, deoarece aceasta influențează în mod direct randamentul acestuia.

În funcție de standardele de calitate, ce clase de coșuri există?

În funcție de clasa de performanță, coșurile se împart în mai multe clase. Începând de la clasa de presiune, clasa de temperatură, cea de rezistență la condens și la coroziune, toate sunt deosebit de importante și certifică nivelul de calitate al coșului. Este important să investești într-un produs de calitate, ce va putea fi utilizat o perioadă lungă de timp.

Care sunt avantajele de care te poți bucura dacă alegi un coș de fum din inox?

În cazul în care optezi pentru un coș de fum din inox, trebuie să știi ca ai posibilitatea de a te bucura de nenumărate avantaje. Un coș de fum din inox oferă precizie ridicată, are o greutate redusă, iar volumul de muncă în cazul montajului este redus. De asemenea, un astfel de coș păstrează o temperatură redusă a suprafeței exterioare, este rezistent la umiditate și la coroziune chimică ridicată. În plus, este foarte stabil, deosebit de bine izolat din punct de vedere termic, și nu necesită o izolație termică suplimentară! Fiind ușor de montat, coșul de fum din inox este disponibil într-o gamă variată de diametre, iar tu îl poți găsi pe cel ideal pentru casa ta!

Din ce este alcătuit un coș de fum din inox?

Un astfel de coș de fum are în componența sa un element de bază cu racordul la cazan, o placă de bază și un element de colectare al condensului, un element de capăt cu pălărie, un element de vizitare ce include o ușiță, bride de prindere în perete, dar și tronsoane. Izolația unui coș de fum din inox este realizită, în general, cu ajutorul vatei minerale de înaltă densitate, iar exteriorul unui astfel de coș este realizat, în general, din inox feritic lucios.

Montajul și întreținerea coșului

Montarea unui coș de fum nu este o activitate la voia întâmplării și nu trebuie improvizată, ci trebuie lăsată în mâna specialiștilor. Chiar dacă optezi pentru un coș de o calitate deosebită, fără un montaj corespunzător, te vei putea confrunta cu neplăceri sau chiar cu riscul siguranței în propria locuință. Un alt aspect important este întreținerea coșului odată ce acesta a fost montat corespunzător. Este important să fie curățat cu responsabilitate, periodic, pentru a exclude orice risc ce poate apărea în urma neglijării acestui aspect.

CosuriFum.ro este magazinul online care îți oferă posibilitatea de a comanda, din confortul propriei case, coșul de fum inox de care ai nevoie! Tot aici găsești și cosuri de fum ceramica, dar și sobe și focare! de calitate de care ai nevoie! Folosește datele de contact de mai jos și bucură-te pentru o perioadă îndelungată de alegerea unor produse de calitate!

 

Detalii de contact:

E-mail: office@cosurifum.ro

Telefon: +4 0763687665

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.