Ce trebuie sa stiu despre Bitcoin?

bitcoin

bitcoinFie ca vrei sa investesti in Bitcoin sau doar vrei sa fii la curent cu ceea ce se intampla in lume in materie de trend economic, financiar si de business, trebuie sa ai cateva date concrete despre Bitcoin.

Ce este Bitcoin? Bitcoin este prima moneda digitala criptata aparuta in lume. Ea a fost lansata in 2009 de catre un programator (sau un grup de programatori isteti) care s-au prezentat sub pseudonimul Satoshi Nakamoto. La baza monedei se afla un sistem ce functioneaza pe baza principiului de la egal la egal, adica tranzactiile se efectueaza efectiv intre doi utilizatori, fara intermediari sau terte parti.

Bitcoin este totodata si prima moneda descentralizata, adica nu este emisa de guvernul vreunui stat si, prin urmare, nu este controlata de nimeni. Reteaua functioneaza prin participarea cointeresata a utilizatorilor, care castiga bani prin activitatea de minerit, adica prin confirmarea tranzactiilor si securizarea sistemului.

Cum pot face si eu rost de bitcoini?

O intrebare foarte buna, cu mai multe raspunsuri. Poti castiga monede din minerit, insa concurenta este foarte mare, si va fi destul de dificil sa intri in aceasta zona. Poti insa incerca. O alta varianta, mult mai rapida este aceea de a cumpara Bitcoin de la un Bitcoin Exchange. Acesta este un fel de casa de schimb valutar in online, specializata in a cumpara si a vinde Bitcoin de la si catre utilizatori. Poti obtine bitcoini si prin vanzarea unor bunuri acceptand ca metoda de plata Bitcoin.

Cum pot incepe?

Primul pas este acela de a-ti instala un portofel electronic. Acesta este o aplicatie ce poate fi instalata pe un dispozitiv electronic tip computer sau telefon inteligent ori care poate fi pastrata in online. Dupa securizarea portofelului cu un user si o parola cat mai puternice, poti primi bitcoinii si apoi te poti bucura de ei.

Ce pot face cu aceste monede electronice? Cu Bitcoin poti face, in principiu, tot ce faci si cu banii clasici. Regasim doua diferente: pe de o parte bitcoinii pot fi transferati doar online, deci trebuie sa ai mereu cu tine portofelul si acces la internet, iar pe de alta parte nu toti comerciantii accepta inca acest sistem de plata. Din fericire, mari magazine online si mari corporatii au adoptat aceasta valuta si primesc bitcoini pentru produsele lor.

Ce avantaje ofera Bitcoin?

Sunt multe puncte forte ale acestei monede care au atras tot mai multi utilizatori. Lipsa comisioanelor aferente tranzactiilor, usurinta in utilizare, rapiditatea confirmarii transferurilor, gradul inalt de securizare si pastrarea unui anonimat sunt doar cateva dintre ele.

Este Bitcoin sigur?

Ce este sigur in prezent? De cate ori cursul leu-dolar sau leu-euro nu a inregistrat caderi? Ce investitie este lipsita de riscuri? Aceste riscuri insa sunt asumate de cei ce tranzactioneaza deja aceasta moneda, demonstrand ca au incredere in ea.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.