Ghid pentru adaptor Thunderbolt 3: cum sa conectezi un iPhone, un ecran, un hard drive, si altele la MacBook Pro si MacBook Air

Noul MacBook Pro vine cu doua sau patru porturi externe, depinde de modelul ales de tine. Iar MacBook Air are o pereche de porturi. Dar aceste porturi sunt doar pentru un tip: Thunderbolt 3, care este compatibil cu USB-C.
Dar tu probabil ai dispozitive care folosesc USB-A, Thunderbolt 1, Thunderbolt 2, DisplayPort, HDMI sau altceva. Cum conectezi aceste dispozitive? Cu un adaptor.

Daca planuiesti sa iti cumperi un MacBook Pro nou sau un MacBook Air, asigura-te ca ai strans o suma destul de mare de bani, pentru adaptor. Apple nu include in pachet decat adaptorul pentru incarcator.

Cea mai buna idee este sa alegi un dock cu mai multe combinatii, ca si Satechi Slim Aluminium Tip-C Adaptor Multi Port. Se conecteaza prin USB-C, si are un port USB-C, doua porturi USB 3.0 si un port HDMI cu suport 4K. Cu acesta nu trebuie sa cari dupa tine o multime de adaptoare.

Daca nu vrei sa iti cumperi un dock, sau nu ai gasit dock cu porturile de care ai nevoie, Apple sau alte companii cu siguranta au un adaptor ideal pentru tine.

Cum poti conecta dispozitive de tip USB-C:
Porturile Thunderbolt 3 in MacBook Pro si MacBook Air functioneaza cu USB-C. Asa ca daca vrei sa folosesti un dispozitiv USB-C il poti simplu conecta fara adaptor.

Cum poti conecta dispozitive de tip USB-A:
Probabil acest tip este cel mai familiar pentru toti. Este acel USB care era pe MacBook-urile anterioare si care veneu cu dispozitivele iOS. Aceasta problema a aparut de prima data, cand Apple a lansat MacBook-ul de 12 inchi. Poti cumpara dockul Satechi, sau un adaptor de la Apple.

HDMI:
Apple ofera adaptorul USB-C Digital AV Multiport, un dispozitiv care asigura si un port USB-A si USB-C, astea doar pentru incarcare. Daca nu vrei sa cheltui atat de mult, poti cumpara un adaptor simplu din USB-C in HDMI, ca si adaptorul lui UGreen.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.