Copiii carora nu le plac sporturile
Sporturile in echipa pot imbunatati stima de sine, coordinarea si conditia generala a copiilor, si ii poate ajuta sa invete cum sa lucreze impreuna cu alti copii si adulti. Dar unii copii nu sunt atleti in general, ei le pot spune parintilor -direct sau indirect – ca nu le place sportul.
De ce la unii copii nu le place sportul in echipa?
Nu este obligatoriu ca toti copiii sa se alature unei echipe, exista alte activitati prin care ei se pot pastra in forma. Dar incearca sa descoperi de ce nu sunt interesati. S-ar putea sa il poti ajuta sa se adreseze unor preocupari mai profunde sau sa iti directionezi copilul spre altceva.
Spune-i copilului tau ca ti-ar placea sa il ajuti sa gasiti o solutie. Asta poate insemna sa gasiti o solutie in legatura cu sporturile in echipa sau sa gasiti alte activitati pentru el.
Iata cateva motive pentru care s-ar putea ca micutului tau sa nu ii placa sporturile:
Inca dezvolta abilitati de baza
Cu toate ca multe programe de sport sunt valabile deja pentru prescolari, cei mai multi copii nu au abilitatile fizice, atentia si abilitatea de a intelege regulile pentru a juca sporturi organizate pana la 6-7 ani.
Copiii care nu au avut prea multa practica intr-un sport specific, ar putea avea nevoie de timp pentru a-si indeplini in mod cert competentele necesare, cum ar fi lovirea mingii de fotbal in timp ce alearga sau lovirea unei mingi de baseball aruncata catre el. Incercarea si nereusirea, in special intr-o situatie de joaca, s-ar putea sa ii frustreze sau sa ii faca nervosi.
Ce poti face: exerseaza cu copilul tau acasa. Indiferent daca e vorba de lovirea unei mingi sau iesiti doar sa fugiti impreuna, o sa ii dai copilului tau oportunitatea sa isi construieasca competentele si sportivitatea intr-un mediu sigur. Copilul tau poate incerca lucruri noi – si poate si sa greseasca – fara sa fie judecat de altii. In plus, este timp valoros petrecut impreuna cu copilul tau.