Cum a aparut prima scoala auto din Romania

Cum a aparut prima scoala auto din Romania

Cum a aparut prima scoala auto din RomaniaStii care este istoria scolii de soferi? Prima scoala de soferi din Romania a aparut in primavara anului 1910 si a fost infiintata de Automobilul Clubul Roman. Aceasta purta numele de “ Scoala Oficiala de Conducatori de Automobile”.

    Ce reprezenta aceasta scoala?

Cu toate ca aceasta scoala a fost infiintata in anul 1910, primul examen auto a avut loc cu doi ani inainte. Acesta s-a sustinut in urma ordinului prefectului de la Politia Capitalei. Acel examen era realizat doar dintr-o singura proba si anume: viteza cu franare neasteptata. Dupa ce sustinea aceasta proba cursantul obtinea un brevet auto care ii oferea dreptul de a conduce pe drumurile publice.

Autoturismele care se utilizeaza pentru examenele auto apartin statului si poarta insemne speciale          “ Scoala de conducere”.

Scoala de soferi care a fost infiintata de ACR a avut un singur instructor si anume, Gheorghe Simion. Cei care doreau sa se inscrie la cursurile predate de acesta trebuiau sa indeplineasca urmatoarele conditii: plata unei taxe de inscriere, varsta minima trebuie sa fie de 18 ani, cel care se inscrie la scoala de soferi trebuie sa aiba o sanatate buna si sa detina un certificat de buna purtare.

In momentul in care a aparut prima scoala auto a aparut si primul decret specializat pentru circulatia rutiera. Acesta transmitea ca toti cursantii inscrisi la scoala de soferi aveau dreptul de a sustine un examen auto de maxim 4 ori pe an. Acest examen se desfasura doar in prezenta unui reprezentant oficial ACR si al unui politist de la Politia Rutiera.

Primele cursuri teoretice si practice au durat pana la 2 luni. Acestea au fost finalizate cu succes de 12 cursanti. Pe langa asta Automobil Clubul Roman si-a modificat denumirea in Automobil Club Regal Roman. Acesta modificare a avut loc in anul 1914 iar dupa aceasta modificare timp de 33 de ani fetele regale detineau functia de presedinti in cadrul ACRR.

Vezi si:  Piata Auto MD

Masinile nu au intarziat sa apara in tara noastra. Oamenii au fost dintotdeauna pasionati de masini, drept urmare primul vehicul inmatriculat a fost un model FN Herstal. Inmatricularea acestuia s-a produs in anul 1900.

In prezent, scoala de soferi implica mult mai multe reguli iar examenul auto este mult mai complex. Trebuie sa te pregatesti temeinic daca vrei sa il promovezi cu usurinta. Poti incepe prin a accesa site-ul https://chestionareauto.ro/ si vei invata tot ce este necesar pentru a putea promova examenul auto cu cea mai mare usurinta.

Ca sa poti conduce asa cum este recomandat trebuie sa dai dovada de perseverenta si sa iti insusesti toata informatia necesara. Cu ajutorul chestionarelor vei putea avea acces la toata informatia care sa te ajute sa conduci corect.

Scoala de soferi este o etapa importanta din viata ta, mai ales daca iti doresti sa conduci masina fara griji. Cu cat vei stii mai bine regulile de circulatie cu atat vei fi mai sigur pe tine si pe modul in care conduci.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.