Cum aleg bateria masinii mele?

Alegerea unei baterii pentru masina nu este un lucru foarte dificil, dar este un lucru extrem de important. Bateria este un accesoriu foarte important care contribuie la asigurarea confortului tau, dar si a sigurantei.

Este deci imperativ sa faci cele mai bune alegeri. Care sunt sfaturile de care ar trebui sa tii cont?

Dar mai intai, care este rolul unei baterii de masina? Ascunsa sub capota masinii, bateria da motorului energia de care are nevoie, un curent destul de rapid si de puternic pentru a-i permite acesteia sa demareze. In plus, aceasta intensitate puternica de energie este cea care va furniza electricitate intregului ansamblu de compusi electrici ai masinii.

Cum trebuie deci sa alegi o baterie pentru masina? Trebuie sa tii cont de un lucru foarte inportant- in general, masina ta accepta doar un unic tip de baterie. Caracteristicile acesteia sunt deja scrise pe ea. Este de ajuns deci sa te informezi cu privire la ce scrie pe ea pentru a decide daca ti se potriveste sau nu. Caracteristicile se prezinta sub aceasta forma- 12V/200Ah/700A.

Care sunt cele mai importante criterii de care sa tii cont?

Atunci cand vine vorba despre o baterie auto, caracteristicile electrice sunt cele mai importante. Deci cele patru elemente urmatoare sunt foarte importante:

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.
  • dimensiunea- va trebui sa alegi o baterie care sa se poata instala in compartimentul prevazut, unele modele de baterii potrivindu-se doar cu anumite modele specifice de masini.
  • puterea- pentru un demaraj in forta, prefera o baterie a carei intensitate la demaraj sa fie una foarte ridicata. Aceasta este masurata in amperi.
  • Alege o baterie care sa aiba o capacitate mai ridicata decat de cea de origine.
  • tensiunea- tensiunea vehiculelor lejere este in general de 12V iar cea a vehiculelor mai mari, de 24V.