Cum alegi lenjeria pentru patul celor mici?

descarcare-2Copiii, mai ales atunci cand sunt foarte mici, au cu totul si cu totul alte nevoi decat noi, adultii. Aceste nevoi se pot contura in alimentatie, in activitati si mai ales in somn. Un copil doarme mai mult decat un adult si pentru o dezvoltare corecta are nevoie de un somn perfect. Stim cu totii ca salteaua este importanta, insa cat de importanta este lenjeria. Cum alegi o lenjerie perfecta pentru cel mic? Trebuie sa fie o lenjerie cu 3 piese sau cu mai multe? Trebuie sa fie o lenjerie din bumbac sau din alte materiale? Vom incerca sa raspundem la astfel de intrebari si sa descoperim cum alegem lenjeria perfecta pentru cei mici.

Lenjeria din materiale naturale, un aspect extrem de important

Evita sa cumperi lenjerii sintetice pentru copii, deoarece acestea pot produce probleme grave, cum ar fi durerile de cap, astmul sau alergiile. Opteaza pentru lenjerii din materiale naturale ( bumbac sau matase) si asigura-te ca ai toate informatiile despre lenjeriile pe care le cumperi. Lenjeriile de pat trebuie sa fie marcate cu marca, adresa si chiar numarul de telefon al producatorului. De asemenea, trebuie sa existe notatii privind marimea lenjeriei, compozitia lui si modul in care trebuie sa fie ingrijit.

Materialul trebuie sa fie placut la atingere

Chiar daca alegi un material natural, asta nu inseamna ca lenjeria este una buna. Lenjeriile pentru copii trebuie sa fie moi si foarte placute la atingere. In felul acesta nu vor produce iritatii si vor fi confortabile.

Culoarea, importanta si ea

Culoarea lenjeriei de pat poate sa contribuie destul de mult la confortul copilului. Alege culori vii, care sunt prezente pe ambele parti si care nu se degradeaza in timp. De regula, iti poti da seama la atingere daca materialul si culoarea sunt rezistente sau nu.

Magazinul de unde cumperi lenjeria

Cel mai bine este sa cumperi lenjeria de pat pentru copii dintr-un magazin de incredere, precum nichiduta.ro . In felul acesta ai garantia unor produse de buna calitate, cu garantie si produse de branduri cunoscute.

Ulterior, dupa cei ai cumparat lenjeria este bine sa o si ingrijesti. Pentru a face asta trebuie sa acorzi o atentie sporita detaliilor de pe eticheta. In caz contrar, lenjeria isi va pierde culoarea si va deveni mai rigida si mai neplacuta pentru copil.

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.