De ce sa vizitezi Polonia? Cateva motive

Atunci cand ne gandim la Europa si la destinatiile sale minunate, cel mai adesea ne vin in gand anumite destinatii mai clasice precum Spania, Italia sau Franta. Dar nu ar trebui sa neglijezi alte destinatii mai putin populare precum Polonia, de exemplu o tara unde dinamismul, natura si istoria sunt cuvintele de ordine.

Iata de ce trebuie sa descoperi aceasta tara cu 1001 de fete si la fel de multe atractii.

Parcurile nationale. In Polonia te asteapta numai putin de 23 de parcuri nationale. Cele mai interesante sunt cele de la Muntele Baba Gora Bialowieza, Kampinos, Slovinie sau din Tatra.

Natura. Daca iti plac plimbarile sau activitatile in natura, vei gasi aici un formodabil terne de joc. Vei gasi marea Baltica si plajele sale, paduri vaste, rauri salbatice si numeroase lacuri.

Bijuteria naturala a tarii este padurea virgina Bialowieza cu o frumusete naturala inca intacta.

Turismul religios. Religia este foarte prezenta aici si turismul religios atrage aici in fiecare an numerosi turisti si pelerini care vin sa vada manastirile si bisericile. Locurile de cult si sanctuarele sunt foarte interesante de descoperit aici.

Orasele de aici sunt si ele foarte frumoase.

Varsovia are o arhitectura contemporana foarte moderna, paruri nationale si o atmofera plina de dinamism.

Gdansk. Este un oras de la malul marii, un martor minunat al istoriei, cae ofera cea mai frumoase arhitectura. Nu degeaba este numita si Perla Baltica.

Lublin. Este un oras universtar care oscileaza intre istorie veche si dinamism. Centrul sau istoric trebuie sa fie neaparat descoperit.

Cracovia. Este o destinatie excelenta pentru cei care sunt in cautare de romantism. Vei gasi aici intreg farmecul polonez si unul din cele mai frumoase orase din Europa Centrala unde istoria este prezenta la fiecare colt de strada.

Masivul Tatra trebuie sa fie si el descoperit cu numeroasele sale satucuri traditionale. Are 70 de varfuri cu o alitudine de peste 1000 de metri.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.