Puterea mica si cipul mic ar putea vedea dispozitivele inteligente conectate fara baterie

Totul trebuie sa fie online in zilele noastre, de la distribuitoare automate la boxe inteligente, dar aceasta conectivitate costa in termeni de consum in cantitate mare si energie. Acum, cercetatorii au pus la dispozitie un cip care conecteaza dispozitivele cu o putere de 5.000 de ori mai mica decat cea normala.

Pentru producatorii care dezvolta dispozitive mici de internet cu bunuri reduse, este un pas important inainte. Inseamna ca hardware-ul poate fi facut mai mic si sa foloseasca mai putina energie, in timp ce faceti un ping pe web pentru actualizari si informatii.

Cipul in sine este mai mic decat un bob de orez si consuma doar 28 de micrati de putere, o fractiune minuscula a unui radio Wi-Fi standard. Poate transmite date la o viteza de 2 megabits pe secunda (suficient pentru un videoclip de calitate decenta), la o distanta de pana la 21 de metri.

Aceasta faza a ingineriei este realizata printr-o tehnica numita retrospectiva, care codifica date noi cu privire la semnalele Wi-Fi de intrare inainte de a le transmite in alta parte. Acest tip de piggybacking foloseste mult mai putina energie si asta inseamna mult mai multa flexibilitate pentru producatorii de dispozitive.

„Acest radio Wi-Fi are o putere suficient de scazuta, incat acum putem incepe sa ne gandim la noi spatii de aplicatii in care nu mai este nevoie sa conectati dispozitive IoT la perete”, a spus profesorul de inginerie computerizata Patrick Mercier de la UC San Diego, care a ajutat la conducerea lucrarii. „Acest lucru ar putea declansa configuratii IoT mai mici si complet wireless. Acesta va poate permite, de asemenea, sa conectati dispozitive care nu sunt conectate in prezent – lucruri care nu pot satisface cerintele de energie ale radiourilor Wi-Fi actuale, precum o alarma de fum – si care nu pot avea o povara imensa la inlocuirea bateriei. ”

S-ar putea sa nu credeti ca faptul ca un Amazon Echo conectat sau schimbarea bateriilor in fiecare luna pe o camera de securitate reprezinta o sarcina mare, dar pe masura ce numarul de dispozitive creste, la fel si intretinerea si energia necesara.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.