Despre asigurarea Casco

Asigurarile auto se impart in doua categorii: Asigurarea de raspundere civila auto(RCA) si asigurarea de avarii si furt(Casco).

Daca in cazul asigurarii RCA, partea vinovata dintr-un accident trebuie sa suporte cheltuielile cu reparatiile proprii, asigurarea Casco vine in ajutorul acesteia si acopera daunele provocate autoturismului.

Un mare avantaj al asigurarii Casco este faptul ca aceasta asigurare nu acopera doar avariile autoturismului fie ele partiale sau totale, ci si furtul acestuia sau a unor parti componente(oglinzi, aparatura audio etc). Unii asiguratori ofera si servicii de asistenta rutiera odata cu cumpararea unei polite Casco.

Fata de RCA, polita Casco nu este obligatorie, insa este intotdeauna o necesitate pentru a fi scutit de cheltuielile reparatiilor proprii in cazul unui accident. Casco este diferita de la un asigurator la altul si se cere mai multa atentie si gandire la cumpararea unei polite.
Important este ca persoana care doreste sa incheie un contract Casco sa discute in primul rand cu un broker care stie produsele disponibile pe piata si care ii intelege foarte bine nevoile in legatura cu: serviciile la dauna, service-urile cu decontare directa, pretul, riscurile acoperite, fransizele, suma asigurata. Pentru o estimare de preturi se poate utiliza aplicatia calculator casco cu posibilitatea de a comanda online.

Polita de asigurare Casco se incheie numai dupa inspectia autovehiculului, efectuata de reprezentantul asiguratorului si apoi in baza declaratiilor asiguratului din cererea-chestionar. Cel care doreste sa incheie o polita de asigurare trebuie sa prezinte actele originale ale autovehiculului: certificatul de inmatriculare si cartea de identitate, in cazul autovehiculelor noi, achizitionate direct de la producatorii sau dealerii din Romania, polita se poate incheia si in baza facturii de cumparare si a autorizatiei provizorii de circulatie. Dupa emiterea de catre asigurator a politei de asigurare si dupa plata a primei rate prima asigurarea se considera a fi incheiata.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.