Modele de case moderne si eficiente – case cu inchideri vitrate

O casa moderna, cu un design non-conformist si practic in acelasi timp, care sa ofere functionalitati necesare unei vieti dinamice si un spatiu util generos este visul celor care doresc sa-si construiasca o locuinta noua, frumoasa si mai ales economica.

Sunt tot mai multi cei care prefera case noi cu o arhitectura moderna, ce imbina esteticul, functionalitati practice si solutii ingenioase de a reduce consumul cu incalzirea sau iluminatul. Astfel, sunt mai dese casele cu acoperis drept, ce poate fi folosit ca terasa pentru relaxare sau unde se poate amenaja un strat de vegetatie bun izolator termic. Casele extinse pe verticala cu o mansarda sau cu un etaj retras obtin astfel un spatiu util suplimentar ce poate fi folosit in diverse moduri, de la birou de lucru sau camera de joaca pentru copii la dressing pentru haine.

De asemenea, casele cu inchideri vitrate largi sunt preferate atat din motive estetice cat si pentru o comunicare mai buna cu exteriorul si exploatarea luminii naturale. Pentru zonele de zi de exemplu, sunt recomandate geamurile cat mai mari, care permit locuintei sa comunice cu terasa sau cu gradina.

In cazul inchiderilor vitrate generoase, apare insa riscul pierderilor de caldura in sezonul rece, de aceea sunt necesare sisteme speciale de ventilatie care sa minimzeze aceste pierderi. O solutie in acest caz este instalarea de convectori in pardoseala, conectati la centrala de incalzire. Acesti convectori vor genera o perdea de aer cald in planul vertical al peretilor de sticla. Astfel se vor reduce pierderile de caldura cu aproape 80%. In functie de suprafata vitrata pe care trebuie sa o acopere, aceasta solutie este convenabila din punctul de vedere al costurilor.

Aceeasi problema apare insa si in sezonul cald, cand trebuie evitata supra-incalzirea zonei cu inchideri de sticla cu suprafete mari. In acest caz se opteaza pentru solutii economice, care sa nu necesite folosirea excesiva a aparatelor de climatizare, mari consumatoare de energie electrica. Trebuie in primul rand sa evitam sa avem insorire directa in casa, unde corpurile se incalzesc si radiaza la randul lor caldura in interior. De aceea, se vor folosi geamuri din sticla speciala, cu control solar, care vor retine pana la 60% din radiatii. Se poate creea si o perdea de aer rece, in planul peretilor de sticla, printr-o grila de ventilatie.

La fel de importanta este si arhitectura casei, care sa fie prevazuta cu console sau o streasina larga ce va functiona ca un parasolar, lasand lumina sa patrunda in casa dar evitand intrarea directa a razelor soarelui.

Biroul de arhitectura CUB realizeaza proiecte de case moderne ce integreaza cele mai noi solutii si tehnologii de optimizare a spatiului, de obtinere a unui ambient placut la costuri avantajoase in orice anotimp.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.