Despre Photoshop

Photoshop este probabil una dintre cele mai bune aplicatii. Atunci cand dorim sa lucram cu imagini, nu exista nimic ce nu putem sa facem cu ajutorul Photoshop-lui. Este un program folosit de mai multi ani si a beneficiat de mai multe inbunatatiri, ca noi utilizatorii sa putem edita imagini fara limite. Dar deja putem face mult mai mult decat doar editarea pozelor.
Photoshop-ul a fost inventat pentru editarea pozelor, cum se poate observa si dupa nume. Chiar si dupa 30 de ani este cel mai puternic program de editare. Putem modifica fiecare pixel in parte al pozelor cum ne dorim noi.
Putem sa intensificam culorile, sa adaugam contrast sau sa retusam poze.
Personaje din desene animate, coperte si multe altele din ce putem vedea online sunt create folosind un calculator. Photoshop este unul dintre cele mai populare programe pentru asta. Putem picta ca si cu pensula pe panza, combinand diferite culori, putem obtine noi culori exact ca in realitate. Putem desena cu markere, creioane, pensula si multe altele.
Desi nu este cea mai buna aplicatie pentru designul grafic, este simplu sa creezi un design pentru un tricou sau pentru o carte de vizita.
Unul din cei mai importante pasi in web design este crearea unei model. Designurile puse la punct sunt facute intr-o aplicatie ca Photoshop. Asta este pasul peste care amatorii sar de cele mai multe ori. Oricine doreste sa isi faca o pagina de web, trebuie, in mod ideal sa inceapa in Photoshop.
Poate ca multi nu stiu, dar folosind Photoshop putem edita si clipuri video Acum nu ne referim la filme intregi, dar pentru videoclipuri este favorabil.
Un alt avantaj dat de folosirea Photoshop-lui pentru editarea videoclipurilor, este ca putem crea si GIF-uri.
Photoshop este o aplicatie incredibila, cu o multime de unelte. Desi initial a fost creat pentru editarea imaginilor, putem face mult mai multe lucruri. De fapt, putem face aproape orice cu Photoshop. Poate ne ocupa putin timp dar putem face si foi de calcul sau sa scriem chiar un eseu.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.