Diferenţele dintre un hotel, hostel şi motel

hotel vs motel vs hostel

hotel vs motel vs hostelHotelul este o structură de primire turistică amenajat intr-o clădire sau un corp de clădire și are minim 10 camere, simple și duble. De exemplu, un hotel din Bucuresti si nu numai, ar trebui să asigure o serie de prestări servicii specifice, să dispună de recepție și de spații de alimentație în circuit.

Hotelurile oferă adesea clienților și alte servicii, cum sunt cele de restaurant, sau de săli pentru reuniuni și conferințe. De obicei, sistemul de gradare a hotelurilor permite maxim 5 stele, dar în lume există și hoteluri clasificate la 7 stele, cele mai multe fiind situate în Dubai.

Un hostel, cunoscut și ca hotel pentru tineret este o unitate de cazare pentru turiștii cu buget restrâns, în general tineret, având dormitoare și băi comune. Acest tip de turism oferă cazarea în dormitoare comune cu mai multe pături simple sau paturi etajate, cu plata per pat ocupat.

Servicii caracteristice hostel-urilor sunt posibilitatea de gătire și păstrare a hranei în bucătării comune, complet echipate, accesul la mașini de spălat și uscat rufe, internet, recepție 24h, activități de socializare şi autogospodărire.

Hostel-urile se găsesc în principal în orașele mari, zonele turistice și în marile centre universitare.

Motel este o unitate hotelieră situată în afara localităților sau în apropierea arterelor principale.

Un motel este un tip de hotel care constă de obicei dintr-o singură clădire în formă de I, L sau U, fără etaj, cu camere de oaspeți înșiruite, ale căror uși dau către o parcare, sau, în loc de clădire, o serie de mici căsuțe cu parcaj comun. Cuvântul provine din engleză: este un acronim al cuvintelor „motor” și „hotel”, motelurile fiind gândite în special pentru oaspeții motorizați, care deseori pot astfel parcă direct în fața camerei primite.

Cele mai multe moteluri pot fi întâlnite în SUA și Canada, unde ele au fost construite încă din anii 1920, odată cu extinderea autostrăzilor.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.