Stii care sunt cele mai economice masini? Clasamentul pentru 2018

Pretul per km este un lucru foarte important atunci cand alegem o masina si este un indicator foarte important pentru ziarul Argus, care a facut un clasament al celor mai economice masini pentru anul 2018. Care sunt acestea?

Chiar daca pretul unei masini este un lucru extrem de important atunci cand alegem o masina, mai exista o multime de alti factori pe care trebuie sa ii avem in vedere, precum intretinerea, carburantul sau reparatiile. Valoarea la revanzarea sa este la fel de importanta, precum si consumul si intretinerea sa.

Din categoria citadina- Suzuki Celerio. O masina care nu polueaza si care consuma, se pare foarte putin. In prinul an, se pare ca va costa, 0,47 de euro pe km. In al treilea an, pretul va scadea pentru 0,25 de euro.

Citröen C1 se claseaza pe locul 2 pe o baza de 10 000 de km parcursi cu un cost de 0,50 de euro pe km parcursi in primul an. In al treilea an, costurile scad la 0,26 de euro pe km pentru versiunea VTI, cu 68 de cai.

Skoda Citigo se claseaxa pe locul al treilea cu un cost de 0,52 de euro pe km in primul an si de 0, 27 de euro pentru al treilea an.

Masina Toyota Aygo, in versiunea sa cu 3 locuri, este o masina extrem de economica. In primul an, aceasta masina, produsa pe aceeasi baza ca si Citröen C1 sau Peugeot 108, nu costa decat 0,58 euro pe km. Iar in al treilea an costa in jur de 0,27 de euro.

Pe a cincea pozitie se afla noua versiune Ford Ka Plus. Mini citadina low cost se afiseaza cu un cost de 0,55 euro in primul an si cu unul de 0,29 de euro in al treilea.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.