Erste anticipeaza revenirea economica

Erste anticipeaza revenirea economica

Erste anticipeaza revenirea economicaAnalistii Erste Group se asteapta la o revenire economica semnificativa in urmatoarele trimestre iar singurul lucru care ar putea bloca aceasta revenire a economiei este o noua inchidere generalizata a economiilor din cauza unui al doilea val COVID 19.

   Analistii anticipeaza ca bursele vor avea cel mai multde castigat

”Speranțele cu privire la o revenire rapidă în următorul an și injecțiile masive de lichiditate realizate de băncile centrale sprijină investițiile riscante, în special când câștigurile de pe urma activelor sigure (n.red. în special obligațiuni și titluri de stat) vor rămâne la un nivel redus o lungă perioadă de-acum înainte”, transmite Fritz Mostbock, head of group research Erste.

Austriecii anticipeaza o crestere in medie de pana la 5% pe bursele din intreaga lume in trimestru al treilea din 2020.

”De notat faptul că au existat diferențe notabile în privința impactului asupra economiilor, de la țară la țară. Olanda, Germania și țările scandinave, în mod special, au trecut prin această criză fără să sufere puternic la nivel economic. Acest lucru are probabil loc datorită faptului că guvernele din aceste țări au luat măsuri anti-COVID mai puțin stricte și au avut încredere că cetățenii vor fi responsabili. Mai mult, aceste țări au făcut față mai bine crizei datorită unui nivel ridicat al digitalizării”, mai explica Erste.

In tara noastra asteptarile indica o scadere de 4.7% in acest an si o crestere de 3.9% in 2021. In Germania in schimb, economia va scadea cu 6.7%  in 2020 si va creste anul viitor 5.1%.

”Pe măsură ce revenirea economică în zona euro progresează, ne așteptăm ca euro să se întărească față de dolar și francul elvețian. De asemenea, prețul aurlui ar trebui să beneficieze de randamentele scăzute la titlurile de stat, precum și de volatilitatea burselor”,  mai spun analistii austrieci.

Potrivit https://www.fullonline.ro/category/economie mai trebuie sa stii ca aurul a crescut cu 7% in 2020 si se tranzactioneaza in prezent la 1.747 dolari /uncie pe pietele internationale.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.