Imi cumpar unelte de gradina

Recent m-am hotarat sa ma apuc de gradinarit. Nu pentru ca vreau neaparat sa imi cultiv propriile legume, ci pentru ca intotdeauna am fost atras de gradinarit si tot ce tine de spatiul exterior de imprejurul casei. Eu am stat 18 ani la bloc, si acolo am vazut ce inseamna sa nu poti iesi in propriul tau spatiu sa te recreezi. Dupa aceasta perioada am inceput sa apreciez spatiul verde si mi-am dat seama ca si eu merit sa am o gradina frumoasa unde sa mai pierd vremea, dar totodata sa imi dezvolt arta in ale gradinaritului.

Recent am achizitionat o grebla de plastic de la Venus DSH, pentru a aduna frunzele ce urmeaza a se aseza in aceasta toamna. Totodata, urmeaza sa imi mai cumpar si alte scule, indeosebi sa ma pregatesc pentru primavara ce va veni, primavara in care doresc sa ma apuc serios de gradinarit nu ca pana acum.

Am de gand sa incep sa imi fac propria mini-sera unde sa cultiv rosii, castraveti, vinete si alte verzeturi. De altfel sunt un mare fan al produselor eco si cred ca eco se mai poate numi doar ceea ce cultivi la tine acasa, ceea ce stii ca este eco si nu tot ce se crede eco pe piata.

Pe langa gradinarit, doresc sa ma auto-gospodaresc si sa incerc sa nu mai depind atat de mult de bunurile si serviciile celorlalti din jur. Nu pentru ca acestea ar fi de proasta calitate, ci pentru ca doresc sa duc o viata independenta in care eu sa fiu rezolvarea la toate problemele. Doresc sa achizitionez scule pentru orice, ca eu sa imi fac orice doresc, oricand doresc, cu minimum de investitie. De exemplu, am inceput sa creez un hambar pe care il construiesc singur-singurel si totodata, cu propriile materiale ce le aveam prin curtea casei. Deci efectiv totul este reciclat, ajutandu-ma doar de scule si de mici tutoriale despre cum sa fac. In rest, trebuie doar un pic de ambitie si un pic de munca. Aceste doua lucruri combinate fac minuni.

Spre deosebire de straini, noi nu suntem atat de inventivi si inca mai apelam la experti sau la tot felul de magazine pentru a ne achiziona diverse mobiliere sau lucruri asemanatoare, insa, strainii, isi fac singuri chiar si mobila, chiar si casele, pentru ca au dorinta si pasiune in munca, iar asta e cel mai important in viata. Deci, auto-gospodariti-va pentru ca in timp va veti da seama cat de bine si eficient a fost.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.