Inox, plastic sau lemn? Afla care este cel mai bun material pentru un butoi de vin

Vrei sa comanzi online un butoi de vin de calitate, dar nu stii ce model sa alegi? Pentru tine, trecem in revista cele mai importante avantaje pe care le ofera fiecare tip de butoi, in functie de materialul de fabricatie.

De asemenea, iti aducem in atentie si dezavantajele fiecarui recipient, astfel incat sa iei cea mai buna decizie de achizitie, fara probleme. Asigura-te ca vei beneficia de 10 ani de garantie la fiecare produs pe care il cumperi si ca butoiul achizitionat pastreaza inacte proprietatile vinului pe o perioada de 6 – 7 luni.

 

Butoiul fabricat din lemn: cea mai populara alegere in trecut

Pana nu demult, cea mai populara varianta pentru stocarea vinului a fost butoiul din lemn, mai ales cele din stejar sau gorun, folosite in toate etapele de productie. Stejarul crescut in Romania este unul dintre materialele speciale utilizate in fabricarea butoaielor, dintr-un simplu motiv: impregneaza bauturii o aroma aparte, ce nu poate fi obtinuta prin intermediul altor tipuri de recipiente. Ei bine, atunci cand vorbim despre lemn, materialul nu este singurul criteriu relevant, ci si modul prin care el este pregatit. Daca nu esti dispus sa investesti o suma ridicata intr-un astfel de recipient, gustul nu va fi imbunatatit, ci din contra, se va altera. Lemnul poate fi un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea de bacterii.

 

Butoiul fabricat din inox: o solutie pentru crame

Una dintre cele mai noi solutii aparute in piata este reprezentata de butoaiele din inox alimentar. Sunt foarte eficiente, au o durata foarte mare de viata, sunt usor de intretinut si de manipulat si pastreaza aroma vinului. In schimb, este o solutie adresata productiilor mari din vinificatie. Proprietarii de crame se pot orienta catre aceasta solutie, fara dar si poate, dar nu este o idee buna pentru micii producatori. In primul rand, capacitatea acestor recipiente este mult prea mare. In al doilea rand, costul de achizitie este destul de ridicat. Ca atare, nu merita sa investesti in aceasta solutie, pentru ca exista o alternativa adaptata pentru productiile mici. Celor care prepara vinul in gospodarii, expertii le recomanda butoiul din plastic.

 

Butoi de vin fabricat din plastic alimentar: toate avantajele pentru productiile mici

Modelul de butoi de vin fabricat din granule de polietilena este extrem de avantajos pentru productiile de dimensiuni reduse, si nu indistriale. Vine la pachet cu o multime de avantaje. In primul rand, este foarte usor de manipulat si de depozitat. Are o greutate redusa si un design ergonomic. In al doilea rand, este o buna solutie pentru a pastra aroma, mirosul si gustul intact al vinului.

Nu contamineaza si nu favorizeaza aparitia bacteriilor. In al treilea rand, este avantajos din punct de vedere al pretului. In aceasta perioada, poti sa cumperi acest tip de butoi de la un magazin de profil. Vei beneficia de 10% reducere la comanda online si de transport rapid. Poti opta pentru capacitatea dorita a butoiului, adaptata nevoilor tale.

 

Ai 10 ani de garantie si transport rapid

In maxim 3 zile de la plasarea comenzii, va ajunge direct la tine acasa. In plus, daca vei face o comanda mare de 2000 RON, vei primi automat un voucher de 200 RON, pe care il poti folosi pentru a cumpara orice produs.

 

 

 

 

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.