Kefalonia: insula greceasca pe care iti vei petrece urmatorul sejur

Atunci cand spunem “insule grecesti”, numeroase sunt persoanele care au o imagine precisa in cap: case cu acoperisuri albastre, specifice insulei Santorini, apusul de soare din Santorini, pisicinele din Santorini, plajele din Santorini…doar ca Grecia numara numai putin de 6000 de insule si insulite. Printre acestea se numara si Kefalonia, fara indoiala, una din cele mai frumoase insule din Grecia. Iata tot ce trebuie sa stii despre aceasta insula inflorita si rafinata care cu siguranta te va determina sa te reintorci iar si iar.Kefalonia este o insula din Cyclade una din cele mai inflorite insule din Grecia si una din cele mai simpatice din Mediterana.

Un sat unic in lume, Asos. Asos poate fi numit perla insulei Kefalonia. Specificitatea acestui sat mic? Este situat in ingustul capat de pamant care leaga Kefalonia de insula Frourio. Acoperisurile de culoare portocalie ale caselor si verdeata omniprezenta constrasteaza cu cele 50 de nuante de turcoaz ale marii care il inconjoara. Kefalonia fiind o insula destul de inverzita, panoramele asupra satului Asos nu lipsesc. Si, privelistea este de-a dreptul spectaculoasa.

Impresia ca esti singur pe lume: Fteri Beach. Plaja Fteri este pur si simplu superba. Chiar daca accesul pe aceasta plaja este mai dificil, aceasta plaja de pietris alb este inconjurata de faleze care ii confera o nota dramatica. Este de-a dreptul magnifica.

Un oras portuar simpatic, Fiskardo. Fiskardo este un orasel portuar din Kefalonia, un orasel pe care nu trebuie sa il ratezi sub nicio forma in timpul unui sejur in Kefalonia. Aici, te poti plimba de-a lungul vapoarelor, sa mananci o inghetata delicioasa sau un aperitiv cu picioarele in apa, totul intr-o atmosfera extrem de animata. Fiskardo este in egala masura un loc ideal pentru a face shopping.

Un mare classic, plaja Myrtos. Fara indoiala una din cele mai cunoscute plaje de pe insula, Myrtos isi datoreaza popularitatea privelistii spectaculoase de care ai parte pana ajungi la ea, de-a lungul unui drum sinuos. Plaja contrasteaza cu albastrul marii Ioniene.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.