Intretinerea bicicletei electrice – sfaturi

La fel ca si bicicleta clasica, bicicleta electrica necesita un minim de intretinere, mai ales daca iti doresti sa ii prelungesti durata de viata si sa realizezi cu ea trasee lungi. In acest articol iti vom spune cum poti intretine bicicleta electrica.

Cum poti schimba bateria bicicletei electrice?

Bateria este o componenta esentiala a bicicletei electrice. Daca vei sa profiti de fiecare traseu in parte, este important sa stii cum a o schimbi si care sunt greselile de evitat. Este recomandat sa o schimbi regulat mai ales daca o folosesti des dar si atunci cand o tii in garaj timp de mai multa vreme. O bicicleta care ramane nefolosita mai multa vreme trebuie incarcata macar o data pe luna. Alfel risti deteriorarea accelerata a bateriei.

In plus, incarcarea se va face intr-un loc uscat, la umbra pe cat posibil, intr-un loc in care nu este nici prea cald nici prea rece. Ceea ce inseamna ca trebuie sa eviti sa iti incarci bateria in plin soare, mai ales pe timp de canicula.

Cum stocam bicicleta electrica?

In timp ce bicicleta clasica poate fi parcata oriunde si sa ramana fara probleme mai multe zile in soare sau in ploaie, bicicleta electrica este mai pretentioasa putin. Daca nu dispui de un garaj sau de un loc in care sa o pui la adapost aunci te sfatuim sa folosesti o prelata de protectie. Un lucru care iti permite sa o pastrezi in stare buna pentru urmatorul traseu.

Cum se curata bicicleta electrica?

Iata o intrebare pe care numerosi posesori de biciclete electrice si-o pun adesea. Sfaturile de curatare sunt aceleasi ca in cazul unei biciclete clasice. Fabricantii nu recomanda totusi spalatul cu jetul cu inalta presiune deoarece ar putea deteriora unele elemente de conectica sau sa provoace alte pagube ireversibile. In orice caz, necesita o intretinere minima.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2022/03/08/lentretien-des-velos-electriques-des-conseils-dentretien/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.