Sfaturi pentru intretinerea masinii

Varsta medie a unei masini care nu ruleaza zilnic este de aproximativ 14 ani in timp ce varsta aproximativa a unui vehicul care circula zilnic este de 8 ani. Insa, nu iti fa griji, exista o serie de masuri simple pe care le poti lua pentru a oferi motorului masinii tale sansa de trece peste varsta de 10 ani.

Intretine bateria masinii tale

Daca masina nu este folosita o perioada de timp, o perioada mai lunga de timp in special, bateria se degradeaza si se descarca. Daca vrei sa ai grija de bateria masinii tale fara sa fii nevoit sa folosesti un redresor, incearca sa conduci masina minim o data pe saptamana daca este posibil acest lucru, in special in sezonul rece.

Schimba in mod regulat filtrele

Filtrul de ulei si filtrul de aer al masinii se uzeaza cu timpul, drept urmare este important ca acestea sa fie schimbate in mod regulat. Acestea vor fi schimbate daca masina este dusa la verificarea periodica iar aceste doua operatiuni sunt relativ simple. Asigura-te de faptul ca alegi filtre de cea mai buna calitate, un filtru de slaba calitate iti poate deteriora motorul.

Foloseste aerul conditionat

Daca nu pornesti aerul conditionat in masina vei economisi intr-adevar carburant insa risti sa te trezesti cu o factura mai ridicata daca aerul conditionat se strica. Da, asta inseamna ca si pe timp de vara trebuie sa lasi din cand in cand aerul conditionat pornit.

Condu prudent si incet in majoritatea din timp

Ar trebui sa te asiguri intotdeauna de faptul ca rulezi cu o “simpatie mecanica”. Astfel, vei reduce uzura pieselor si vei consuma mai putin carburant. Gesturi simple precum folosirea volanului, a cutiei de viteza si a pedalelor cu balndete este un lucru esential.
Ar trebui sa lasi motorul sa ajunga la linia rosie cel putin odata la 100 de kilometri dar doar atunci cand uleiul este cald si cand esti pe o sosea lina.

Sursa: https://www.seodigg.fr/2021/10/30/conseils-pour-lentretien-de-la-voiture/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.