Mediu de invatare DRPCIV

Scopul chestionarelor publicate de catre Directia Pentru Registrul Permiselor Auto si Inregistrarea Vehiculelor nu a fost niciodata acela de a da mura in gura raspunsurile de la examenul teoretic pentru obtinerea permisului auto. Din contra, respectivele chestionare sunt doar pentru simularile de examen (chiar daca o buna parte dintre ele se gasesc si in examenul teoretic oficial), pentru a-i ajuta pe cei examinati sa inteleaga sistemul de lucru, astfel incat sa nu piarda timpul alocat (de doar 30 de minute) deslusind modul de functionare al platformei.

Teste auto online

Intr-un mediu de invatare ca drpciv, simularea examenelor imita 100% atmosfera de examen, exceptie facand camerele de deasupra fiecarui monitor si supraveghetorul. Practic, celor care simuleaza examenul teoretic li se arata in permanenta numarul raspunsurilor gresite si al celor corecte, cat si timpul ramas. Mai mult, de indata ce numarul de raspunsuri gresite depaseste cifra 4, simularea ia sfarsit, iar participantul este declarat respins. Bineinteles, rezultatele simularilor nu influenteaza nicicum rezultatul examenului oficial, aceste examene nefiind altceva decat o unealta de invatare.

Referitor la aceasta platforma, un lucru pe care foarte putina lume il sesizeaza e faptul ca multe dintre chestionarele auto online se repeta intentionat regulat, tocmai pentru a-i ajuta pe cursanti sa memoreze pe termen lung raspunsurile corecte. O buna parte dintre cei ce se pregatesc pentru examen cu ajutorul acestui mediu de invatare (drpciv) cred ca repetitia acestor teste auto online e doar o eroare sistematica, cand de fapt, “eroarea ” respectiva are doar rol didactic. Cu alte cuvinte, platforma drpciv nu ofera numai o parte dintre chestionarele auto, ci si ajuta la memorarea pe termen lung a legislatiei rutiere, lucru care inseamna automat mai putine accidente rutiere pe drumurile publice si bineinteles, mai putine victime.

In mod normal, pentru a promova partea teoretica a examenului pentru obtinerea permisului auto nu este nevoie de mai mult de o saptamana. Acumularea informatiilor de legislatie rutiera se face treptat in timpul scolii si chiar inaintea ei (in fond, insemnele rutiere sunt cunoscute chiar si de catre copii), astfel ca nu e nevoie de mai mult de o saptamana de studiu, mai ales daca se utilizeaza atat cartea de legislatie, cat si un mediu de invatare drpciv. Atata timp cat circulatia urbana este inteleasa pe deplin (asta implica regulile de stationare/oprire, de acordare de prioritare si de intoarcere), iar regulile de baza ale codului rutier sunt invatate si intelese, sansele de nepromovare a examenului teoretic sunt aproape zero.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *