Noul Peugeot 208,dinamic si elegant

Noul Peugeot 208 a fost prezentat in cadrul Salonului Auto de la Geneva si am aflat deja ca o sa beneficieze de o versiune electrica. Asadar, inca o masina electrica lansata de producatorul francez. spre deosebire de iOn, noul model este o masina mai mare.
Avantajul noii masini electrice Peugeot este dat de exteriorul sportiv si tineresc care difera doar foarte putin de versiunile pe benzina sau diesel, in ceea ce priveste culoarea grilei sau luminarea logoului. Nu are un design futuristic prea accentuat care sa desfigureze masina.
Dimensiunile exterioare ale noului 208 sunt usor mai mari fata de modelul anterior. Este mai lunga, ampatamentul este mai mare si este mai scunda putin. Producatorul a reusit sa amplaseze acumulatorul in partea de jos a vehiculului pentru ca masina sa nu piarda din spatiul interior. Beneficiaza de un motor electric de 100kW furnizat de Continental. Bateria are o capacitate de stocare a energiei de 50kWh care e suficienta pentru 450 km dupa NEDC, iar 340 km dupa noul ciclu WLTP.
Cu astfel de specificatii, masina este capabila sa accelereze de la 0 la 100km/h in 8,1 secunde. Putem alege din trei tipuri de conducere: la Eco nu mai trebuie sa ne stresam in legatura cu incarcatul masinii, la Sport putem experimenta puterea adevarata a masinii, iar Normalul reprezinta alegerea ideala ca sa beneficiem de cate un pic din ambele.
Incarcatul masinii nu merge foarte repede. Ne poate lua chiar si 20 de ore ca sa se incarce total, cu priza traditionala, dar cu fast charger, in opt ore se poate incarca. Daca gasim la service-urile de pe autostrazi, un incarcator rapid, care este liber, ne putem incarca masina la 80% in doar 30 de minute.
O alta abilitate folositoare este incalzirea care se poate regla prin folosirea unei aplicatii. La acumulator primim o garantie de 8 ani sau 160.000 km. Daca alegem noul 208 putem avea parte de conducere semi-autonoma, de parcare automata si multe alte sisteme de siguranta moderne.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.