Piciorul pe frana

Incep sa am un obicei ce nu-mi place, anume acela de a tine piciorul pe frana atunci cand nu se deplaseaza masina. Atat timp cat se tine piciorul pe frana, stopurile sunt aprinse. Eh, asta se intampla pe masinile automate. Acolo trebuie sa tii piciorul pe frana ca daca nu pleaca masina de capul ei. Acolo e ceva normal. Insa nu-i inteleg pe tampitii astia de soferi. Daca stau la stop si ridic piciorul de pe frana, imediat ala din spatele meu se infige in curul meu crezand ca eu plec de pe loc.

La naiba nu vede ca nu se misca masina, nu vede ca nu se mareste distanta dintre mine si el? De ce se chinuie sa se apropie de mine daca nu ma deplasez?

Asa si in panta. Mor pe aia care in panta isi tin masinile din ambreiaj. Daca scapa putin piciorul intr-o directie, daca iti scapa masina in spate si nu poti sa o opresti?

Pe langa astea, mai e si tampenia aia de franare. Ma, esti sofer, conduci, exista 2 sau 3 pedale la tine in masina acolo, dintre care una din ele e frana. De cand conduci tu masina aia nu stii sa franezi in asa fel incat sa nu te opresti la 10 metri de ala din fata ta si dupa aia sa mergi aia 10 metri incet dupa ce te-ai oprit de tot? Adica urasc sa ma opresc in trafic, iar dupa aia sa-l vad pe ala din fata cum se duce inca 10 metri mai in fata pentru ca a apasat prea tare pedala de frana.

Nu zic sa nu apesi frana, doamne fereste, dar stii doar cat trebuie sa apesi si cum trebuie sa apesi ca de aia ai invatat sa conduci.

Sau nu?

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.