Plasa antiinsecte necesita curatare? Specialistii va ofera cele mai utile sfaturi!
Atunci cand este vorba despre plase antiinsecte, utilizatorii trebuie sa tina cont si de metodele de curatare specifice, pentru ca o plasa va sta cel putin un sezon montata, ceea ce inseamna ca poate acumula o cantitate mare de impuritati si va duce la un aspect inestetic al ferestrelor. Exista mai multe tipuri de accesorii plase anti insecte si in functie de materialele din care sunt lucrate, se va determina si cel mai corect mod in care acestea pot fi curatate.
Echipa de specialisti de la bestal.ro ofera mai multe sfaturi cu privire la modul optim in care utilizatorii ar trebui sa intretina plasele de tantari pe care le-au montate la ferestre. Indiferent de tipul de plase de tantari folosit, intretinerea este o etapa foarte importanta care ajuta la prelungirea duratei de viata si functionare a plasei.
Plase antiinsecte – sfaturi de intretinere si curatare
Plasele au rolul de a proteja persoanele din casa nu doar de tantari, ci si de albine, muste si alte insecte care transmit microbi si care genereaza alergii. In plus, pot reduce cantitatea de factori poluanti cum ar fi praful si polenul care ajunge in casa. In timp, plasele ajung sa se murdareasca si eficienta lor scade, motiv care sustine efectuarea urmatoarelor actiuni:
- plasele de insecte pot fi curatate usor cu ajutorul carpelor normale. O astfel de carpa sau laveta se va inmuia in apa, se stoarce usor si se sterg ambele parti ale plasei. Inainte de aceasta operatiune se poate utiliza o carpa pentru praf, uscata, sau se poate folosi aspiratorul cu scopul de a curata praful;
- in cazul in care plasa nu a fost curatata pentru o perioada mai lunga de timp va fi nevoie sa se foloseasca o solutie cu apa caldura si detergent neabraziv. Dupa ce plasa este curatata poate fi clatita cu o carpa umeda;
- pentru persoanele care au montat in locuinte plase tantari plisate, cel mai important sfat este sa deschida plasa si sa o curete vertical in lungul liniilor. Aceste plase necuratate la timp pot acumula praf si se pot strica, rezultatul fiind ca nu se mai deschid in mod corespunzator.
Indiferent de tipul de plase antiinsecte detinut, acestea nu se curata utilizand peria de sarma, deoarece plasa poate sa se rupa, caz in care nu mai asigura protectia necesara. In momentul curatarii plasei pentru insecte nu se folosesc diluanti, benzina sau agenti de curatare cu alcool, detergenti cu compozitie acida sau detergenti alcalini si alti solventi similar. Plasa poate sa se decoloreze sau chiar se poate deteriora in urma folosirii solventilor.
Pasi importanti pentru curatare plase antiinsecte
- determinarea tipului de plasa;
- determinarea gradului de murdarie;
- demontarea sau deschiderea plasei;
- stergerea plasei cu un pamatuf sau o perie de praf;
- curatarea plasei cu o solutie cu detergent, daca gradul de murdarire este foarte mare;
- stergerea plasei cu o laveta umeda;
- stergerea plasei cu o laveta uscata;
- montarea plasei la loc sau inchiderea plasei, in functie de model.
Indiferent de tipul de plase instalate, curatarea acestora este foarte importanta. Daca plasa nu este curatata corespunzator i se va reduce in mod considerabil eficienta si, pe termen lung, se va defecta si va fi necesara inlocuirea ei.