Portugalia: Comporta, o insula secreta cu un farmec boem

Peninsula Comporta…un veritabil paradis, multa vreme uitat, care a devenit in ultima perioada o destinatie perfecta pentru pasionatii de jet-set. La doar 130 de kilometri distanta de Lisabona, acest mic colt de paradis din Portugalia te va fermeca cu siguranta datorita frumusetii sale si a plajelor sale interminabile. Iata tot ce trebuie sa stii despre acest paradis necunoscut.

Casele din Comporta, intre lux si simplitate
Timp de mai multa vreme, Comporta a fost proprietatea familie Espirito Santo care a facut din ea o rezerva de vanatoare de numai putin 12 500 de hectare. La scurt timp de la falimentul dinastiei, insula il va inspira pe Jacques Grange, decoratorul fetis al parizienilor. Decide ca acest pamant nisipos si desertic este locul ideal pentru a instala cabana de plaja la care viseaza de mai multi ani.

Se indragosteste literalmente de aceste peisaje salbatice si decide sa pastreze acest spirit “Hamptoms” care ii place atat de mult. In ceea ce il priveste, casele din Comporta trebuie sa semene toate cu niste cabane. Prefera accesul direct la plaja. Restaureaza pentru el si pentru prietenii sai un ansamblu de case de pescari care, chiar daca din exterior par simple, sunt luxoase la interior.

Surf, natura si istorie: o destinatie extrem de bogata
Comporta este destinatia ideala pentru pasionatii de natura. Parcul Natural da Serra este ideal pentru drumetii in inima unor munti spectaculosi. La Comporta ai posibilitatea de a practica si surf. Acest loc magic este unul din cele mai reputate locuri din tara si este pe placul tuturor celor care cauta valuri uriase. Aici, toate sporturile nautice pot fi practicate, de la kitesurf la paddle. Tu esti cel care vei alege activitatea care iti convine odata ajuns aici.

Cei care prefera calatoriile in familie au la dispozitie plajele lungi de nisip fin, ideale pentru copiii de toate varstele. Panoramele sunt magnifice si ne invita la relaxare.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.