Putin SEO pentru cei mai incepatori ca mine

optimizare_seo_pentru_incepatoriDiscutam acum cateva zile cu fost posesor de blog, dar care nu a mai scris nimic de cateva luni bune. Temele de discutie se refereau la impactul unei politicii SEO consecvente. Interlocutorul meu incerca sa-mi spuna ca la un blog mic, cu PR de 3 sau mai putin, tehnicile SEO nu prea au relevanta.

Din discutie mi-am dat seama ca persoana respectiva nu intelegea prea bine cu ce se mananca tehnicile SEO. Prin urmare imi permit cateva consideratii pe aceasta tema pentru cei care sunt mai beginners decat mine. Fac acest lucru nu pentru ca as fi eu nu stiu cat de priceput, ci pentru ca am avut zilele astea o experienta placuta in acest sens.

Din punctul meu de vedere, primul lucru necesar pentru a avea rezultatele asteptate este perseverenta. Atunci cand pornesti la drum cu anumite modalitati de optimizare, trebuie sa ramai perseverent si sa le folosesti in continuu, fara sa astepti un rezultat exceptional de pe o zi pe alta.

Pentru cei care au un blog pe domeniu propriu, lucrurile sunt ceva mai simplue, intrucat exista plug-in-uri SEO. Pentru platforma WordPress exista Yoast SEO, un tool extrem de puternic. La fiecare articol se pot defini acolo cuvinte cheie, se poate da un titlu SEO si o “meta description”.

Pentru a folosi acest plugin este nevoie doar de putina viziune si capacitate de sinteza. Inainte de a scrie un articol trebuie sa stabilesti un “focus key word” adica un cuvant cheie in jurul caruia vrei sa-ti construiesti intreaga postare. Acest cuvant cheie trebuie folosit apoi in titlu, in URL, in descriere si de cat mai multe ori in corpul textului.

Daca nu ai un blog pe domeniu propriu, principiul ramane exact acelasi. Chiar daca nu vei putea controla ceea ce apare in meta tag-urile din sectiunea head, crawlerele vor repera prezenta unui keyword preponderent pe o anumita unitate de text, iar beneficiile vor fi, oricum, destul de insemnate.

Pentru cei sceptici ca aceasta strategie simpla poate da roade destul de importante, vreau sa dau un exemplu elocvent. Este vorba de blogul Nevralgii sportive, pe care l-am lansat acum doua saptamani si jumatate. Inca nu am promovat blogul foarte insistent, nu l-am inscris in directoare web si prin urmare, are un PR mai mic de 2. Inainte de a incepe turneul de tenis de la Roland Garros, am intuit ca numarul cautarilor dupa aceasta sintagma va creste preponderent. Am inceput sa scriu despre turneele de calificare pentru Roland Garros cu doua saptamani inainte. In ultima saptamana am scris o avancronica a turneului si mai multe articole despre favoriti. Am folosit mereu “Roland Garros” ca si focus keyword. Rezultatele sunt foarte bune. Momentan am o medie zilnica de 50 vizitatori unici care ajung pe blog cautant “Roland Garros”, ceea ce este foarte bine pentru un blog fara continut prea mult si cu PR mic.

In acelasi mod, fiecare blogger isi poate planifica o campanie asemanatoare. Exista si tooluri ajutatoare in acest sens. Pe Google Insights se pot vedea de exemplu care sunt cele mai populare cautari pe diferite unitati de timp. De aici putem intui ce cautari vor creste masiv in viitor si se poate porni o campanie de genul celei expuse mai sus.

Poate vor fi destui cei care vor incerca sa contrazica ceea ce am descris aici. Acest text nu este un studiu aprofundat al tehnicilor SEO, ci mai mult o marturie si un studiu de caz. Consider ca aceste cateva mici strategii m-au ajutat foarte mult si poate vor fi utile pentru unii cititori. Pentru cei ce vor sa invete putin mai mult SEO, sa intre pe seopower.ro.

Salvează

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.