Acid hialuronic: 4 lucruri de stiut despre el inainte de a-l folosi

Deja de cativa ani auzi vorbindu-se despre acidul hialuronic, un agent de umectare care a stiut sa isi croiasca un drum in industria cosmetica. Aceasta molecula faimoasa cu virtuti diverse este cunoscuta pentru faptul ca hidrateaza profund pielea.

Efectele acidului hialuronic

Capabil sa retina de 1000 de ori greutatea sa in apa…o informatie care ne ofera o idee clara asupra hidratarii conferite de acidul hialuronic. De fapt, acest acid este deja prezent in corpul nostru (articulatii, nervi, ochi) si incepe sa slabeasca odata cu inainterea in varsta din cauza agresiunilor externe precum razele UV.

Cunoasterea tipului de acid hialuronic

Pentru a alege in mod corect serul sau crema pe baza de aci hialuronic este necesar sa faci diferenta intre greutatea moleculelor acestuia din urma. Acidul hialuronic cu o greutate moleculara mare ramane la suprafata pielii, formand un film protector care mentine hidratarea. Rezultat: o piele mai neteda si mai supla. Acidul hialuronic cu masa moleculara mica intra in profunzime in piele pentru a incuraja repararea celulelor deteriorate, ceea ce incetineste procesul de imbatranire.

Aplicarea pe pielea umeda

Chiar daca acidul hialuronic este ideal pentru hidratare, este o sabie du doua taisuri in realitate. Cel mai bine este sa il aplici pe pielea umeda. Acest lucru permite hidratarea de-a lungul intregii zile.

Includerea acidului hialuronic in momentul potrivit in rutina ta de frumusete

Poti folosi un ser pe baza de acid hialuronic ziua si noaptea, pe o piele umeda si sa aplici mai apoi crema hidratanta obisnuita. Cel mai mare avantaj oferit de acidul hialuronic este acela ca nu genereaza reactii atunci cand intra in contact cu alte ingrediente. Drept urmare, poti folosi fara probleme Vitamina C, retinol, etc.

Vezi si:  Afla cum sa alegi eficient cea mai buna hrana uscata pentru caini

Tine cont de faptul ca orice tip de piele are nevoie de hidratare. Acest lucru permite intarirea barierei cutanate si ii permite pielii sa se protejeze de agresiunile exterioare.

Sursa: https://www.rougeframboise.com/faits-acide-hyaluronique/

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.