Skoda Yeti 2.0 TDI

Ier am avut prima data ocazia sa ma urc intr-o Skoda Yeti 2.0 TDI, primul SUV a celor de la Skoda. Desi modelul este pe piata inca din 2005,spre rusinea mea nu am avut ocazia sa-l testez pana azi. Dupa 100 km parcursi in proportie de 90% pe drumuri de munte, pot sa spun cu mana pe inima, e superba.

Skoda Yeti

Daca ar tebui sa le fur locul de munca a celor ce fac pe carausii langa telecabinele din zona de munte, singra masina care mi-ar fi placut sa o conduc pe astfel de drumuri, este o Skoda Yeti.

Nu sunt un mare pilot de cures, sunt un sofer cu 8 an de experienta pe „sosea”, dar cand am folosit butonul pentru “Off-Road“, Skoda Yeti a facut totul pentru ca eu sa ma simt in siguranta. Indiferent cat era panta de abrupta, viteza s-a mentinut constanta, m-am simtit in siguratnta, ca si cum nu eram pe un drum de munte, pe care la orice viraj in panta puteam pierde controlul.

Desi este o masina compacta, cand privesti din exterior nu iti imaginezi cat spatiu ai disponibil in interiorul unui Yeti. De remarcat in acelasi timp si faptul ca scaunele sunt foarte confortabile, lucru esential pentru aceasta categorie de masini. Asta daca vrei sa ai o sansa in lupta cu cei ce te concureaza, dar care au o prezenta pe piata mult mai veche.

Nici consumul nu a fost unul care sa te dezamageasca, mai ales ca este cunoascut faptul ca la motoarele diesel consumul la capacitati modice, este unul mic.  Consumul mediu a fost de 6,9 litrii, deci mai mult decat multumitor, daca tinem cont ca am mers pe munte, iar cel pe sosea a fost de 6,1 litri la 100 km. Merita sa o iai in dotare, daca ai nevoie de un 4×4 la scara.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *