Tipuri de accesorii auto

Cele mai multe accesorii auto sunt proiectate pentru frumusete, asa se intampla ca fiecare dintre noi putem transforma interiorul sau exteriorul autoturismului personal.

De aici vine ideea ca accesoriile auto ca elemente sunt proiectate doar pentru infrumusetarea autovehiculelor. Aceasta perceptie insa este gresita, multe accesorii auto au si un rol de protectie, interior sau exterior, ajuta la performanta sau prelungeste viata autoturismului.

Cele mai simple accesorii auto sunt covorasele auto din cauciuc, produse de altfel banale dar tot atat de importante. Covorasele auto suplimentare din cauciuc *protejeaza interiorul autoturismului pastrandu-l curat, iar la o eventuala revanzare a autoturismului acest lucru poate ridica pretul.

Sunt si alte accesorii auto relativ simple care va pot salva banii. Daca schimbati de exemplu becurile standard ale lampilor, pe leduri, acestea chiar daca la inceput costa mai mult, au o durata de viata mai lunga timp in care mai mult ca posibil ar trebui sa schimbati de mai multe ori becurile normale. Totodata o sa aveti si avantajul ca ledurile ard mai stralucitor asigurand o vizibilitate mai buna pe carosabil.

Exista si alte tipuri de accesorii auto care chiar daca nu economisesc bani, ofera o performanta mai mare unei alte piese sau asigura un serviciu de care altfel soferul de autoturism nu ar beneficia. Astfel de accesorii auto sunt proiectoarele de lucru, ele in majoritatea cazurilor, sunt utilizate pentru iluminarea spatiului de lucru pe langa autocamioane sau autoutilitare, dar am vazut deja montate si pe camionete 4×4 pentru a asigura un spatiu iluminat in jurul masinii.

Aceste proiectoare de lucru nu sunt utilizate pe drumurile publice datorita luminii lor puternice ce ar putea deranja ceilalti participanti la trafic, dar ofera o lumina intensa si puternica cand vehicolul stationeaza pentru a oferi o vizibilitate buna pentru spatiul de lucru, sau chiar si in timpul mersului in afara drumurilor publice la o iesire off road.

Exista si alte tipuri de accesorii auto suplimentare (vezi aici), cum sunt de exemplu proiectoarele de ceata, ele au o utilitate foarte importanta, cresc vizibilitatea carosabilului pe timp de ceata sau ninsori abundente. Ele pot fi utilizate doar in conditiile amintite deoarece lumina lor ii deranjeaza pe ceilalti participanti la trafic.

Este foarte important sa constientizam ca aceste accesorii auto cresc pretul autoturismului personal, masina va fi mai ingrijita si mai echipata iar in cazul in care ne hotaram sa ne vindem masina, aceste accesorii auto pot influenta benefic pretul de vanzare al vehicolului.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *