Top 4 idei care te ajuta sa-ti amenajezi terasa proprie cat mai eficient. Descopera ce tipuri de hidroizolatii ai la dispozitie, dar si ce tipuri de acoperisuri

Construirea si amenajarea unei terase presupune o lucrare complexa, pe care este recomandat sa o gandesti pas cu pas, astfel incat la final sa dispui de un spatiu de relaxare foarte bine protejat de intemperii, dar si deosebit din punct de vedere al design-ului. De exemplu, trebuie sa te gandesti la tipurile de hidroizolatii pe care le ai la dispozitie, dar si la variantele in care iti pot acoperi terasa cu succes, in baza preferintelor personale.
Gasesti hidroizolatii aici. Analizeaza oferta si bucura-te de calitate.
Spre ce tipuri de hidroizolatii te poti orienta?
Imediat dupa ce fundatia terasei este gata, trebuie sa iei in considerare si sistemul hidroizolant pe care il alegi. Este vorba despre un sistem care iti asigura o sigilare perfecta a pardoselii, dar si o protectie ridicata impotriva intemperiilor:
- membrana bituminoasa – o poti recunoaste dupa aspectul de covor negru, fiind vorba despre o hidroizolatie care se monteaza extrem de usor. Cu ajutorul acesteia poti preveni foarte usor infiltratiile de apa si te poti bucura de o pardoseala extrem de bine protejata in orice anotimp, indiferent daca ai terasa acoperita sau nu;
- hidroizolatie cu PVC – acest tip de hidroizolatie este rezistent atat la razele ultraviolete, cat si la eventualele atacuri ale organismelor biologice: bacterii, spori sau fungi. Montajul este usor de realizat, insa trebuie sa-l lasi in grija unor specialisti in domeniu, care au experienta in a lucra cu PVC;
- sisteme hidroizolante poliuretanice – optand pentru hidroizolatiile de acest tip, ai garantia unei lucrari de calitate si te poti bucura de o terasa foarte bine protejata de factorii externi. Membranele de protectie din componenta acestui sistem hidroizolant sunt concepute astfel incat sa reziste si pana la 10 ani.
Iti doresti o terasa acoperita sau nu?
Ambele variante iti ofera numeroase avantaje. De exemplu, atunci cand ai terasa neacoperita, te poti bucura cat mai mult de cerul liber si poti simti aerul curat. In schimb, daca preferi un spatiu cu acoperis, atunci il vei putea folosi indiferent daca afara este soare, ploua sau ninge. Ideal este ca inainte sa te hotarasti in aceasta privinta, sa studiezi si gama de produse cu ajutorul carora poti ,,imbraca” spatiul de relaxare: s-ar putea descoperi ca exista variante originale, care te ajuta sa obtii exact design-ul pe care ti-l doreai de la inceput. De exemplu, te poti orienta catre un acoperis verde, care, pe langa faptul ca te fereste de ploaie, contribuie in mod eficient si la diminuarea efectului de sera. Mai mult, aceasta solutie este una excelenta daca deasupra terasei ai un balcon: imagineaza-ti cum ar fi sa iesi dimineata afara si sa ai parte de propria ta oaza de verdeata!
Alege schema cromatica in functie de imaginea de ansamblu
Atunci cand iti amenajezi terasa, trebuie sa iei in considerare si culoarea casei, dar si nuantele pe care le au acoperisul imobilului si gardul dimprejur. Este important sa gandesti o schema cromatica datorita careia sa te simti confortabil. Terasa trebuie sa vina in completarea casei si sa reprezinte o ,,continuare” a acesteia!
Studiaza atent gama de materiale pe care le poti folosi pentru pardoseala
Nu in ultimul rand, ai grija si la materialele pe care le alegi pentru pardoseala de pe terasa. Milucon.ro.
De ce sa alegi un acoperis verde de la Milucon sau alte produse de acest tip? Dincolo de gresia clasica, te poti orienta catre pardoselile poliuretanice, dar si catre cele lipite, care sunt calitative si interesante ca design. Pune-ti ideile pe hartie de la inceput si discuta-le cu echipa de specialisti pe care o contractezi pentru efectuarea intregii lucrari!
Date de contact:
Telefon: 0766 419 049
E-mail: office@milucon.ro