Toyota va dezvalui 2 masini electrice in 2021

Dupa ce peste doua decenii a mizat doar pe masini hibride si pe cele pe combustibil, constructorul japonez Toyota a anuntat ca va dezvalui mai tarziu in acest an, doua vehicule electrice cu baterie, destinate pietei nord-americane in special. Vorbim despre modelele 2022 care vor fi scoase la vanzare anul viitor deci nu au nimic de-a face cu prototipul revolutionar de masina electrica alimentata de o baterie semiconductoare.

Modele 2022

Cel putin una dintre ele va fi un multisegment care ar trebui sa rivalizeze cu masinile Volskwagen ID.4, Nissan Ariya si, intr-o anumita masura cu Ford Mustang Mach-E. Celalalt model ramane un mister pentru moment. Aceste vehicule noi fac parte dintr-un plan mai mare al constructorului de a lansa 10 modele electrice noi si sa aiba 40% modele electrice in gama sa.

Apoi sa ajunga la 70% in 2030. Alte detalii nu au fost furnizate insa, pentru moment. Se stie ca Toyota dezvolta o platforma specific conceputa pentu a concepe masinile electrice si ca Europa va fi o prioritate deci mai trebuie sa ne asteptam putin randul. Toyota a mai confirmat de altfel, aparitia in 2021 a unui nou vehicul hibrid reincarcabil care va fi comercializat tot in 2022.

Ramane de vazut daca este vorba despre un produs Toyota sau mai degraba despre o versiune Lexus pentru RAV 4 Prime dupa cum se anticipeaza. Toyota, care are deja modele hibride, hibride reincarcabile si pe hydrogen, vrea sa adauge gamei si modele 100% electrice si sa devina ca si un fel de magazin Macy’s pentru grupele motopropulsoare.

Si Toyota nu vrea sa renunte nici la masinile cu hidrogen. Astfel ca, Toyota Mirai 2022 va fi mult mai performanta si mai ieftina decat versiunile sale anterioare. Noua versiune promite o mai mare autonomie, mai multa putere si mai ales, un pret mult mai bun.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.