Volkswagen a construit cea mai rapida masina electrica din lume. Acuma planifica toata familia EV

Pikes Peak International Hill Climb din Colorado, reprezinta un laborator de teste pentru automobilele electrice. Volkswagen I.D. R electric a reusit sa dovedeasca ca are ingredientele necesare pentru a se bucura de un succes imens. ’’In cadrul unor simulari pe calculator, limitarea greutatii a fost cheia evidenta pentru cucerirea cursei Pikes Peak,’’ spunea managerul proiectului sasiului Volkswagen I.D. R, Cedric Delnatte. ’’Greutatea redusa, echilibrul si prindere pentru a fi rapid si in curbe.’’ Cu motoare electrice in fata si in spate care ofera 479 ft lb cuplu si pe la 670hp echivalent electric, la cele patru roti acestui concurent de 1100kg, nu exista niciun motiv de ingrijorare in legatura cu puterea lui.

Misiunea corporativa a lui Delnatte a fost visul unui inginer, construirea unei masini de performanta pentru categroia Nelimitata la Pikes Peak, unde poate ajunge oricine, daca trece de inspectia de siguranta. I.D. R a respectat modele din prototipurile lui Le Man: cada din fibra de carbon, suspensie de aliaj, si caroserie puternica fara vreo smecherie la aerodinamica. Acumulatorii sunt asezati in podea, pentru un centru de greutate scazuta, unul sub conducator pe partea dreapta, cealalt direct in spatele lui, inainte de axul din spate, pentru echilibrul sasiului. Semnatura vizuala a masini este aripa din spate, care arata ca o masa din desene animate. Nici splitterul din fata nu este mai delicat.

I.D. R a transmis lectii de inginerie, despre sistemul de incarcare ultrarapida si pastrarea acumulatoarelor la o temperatura mica, cat si despre franare regenerativa. Aceste intuitii ne vor informa cu privire la designul unic al motorului electric, care vor alimenta o familie de masini I.D, care pot ajunge pe sosele pana in 2022. Inclusiv I.D. Buzz, care electrifica si actualizeaza aspectul iconic al lui ‘’Kombi‘’ microbus. Pana in 2023 brandul va investi 34 de milioane de dolari in dezvoltarea familiei I.D.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.