Alergand pe stomacul gol vei arde sau nu mai multa grasime?

O intrebare foarte buna. Daca vei alerga pe stomacul gol va disparea sau nu in mod eficient grasimea? Raspunsul il vei afla citind acest articol.

Sa mergi sa alergi de la primele ore ale diminetii, inca de la trezire, este un lucru care necesita o buna doza de motivatie. Si sa o faci pe stomacul gol necesita si mai mult asta e sigur. Ar fi se pare, insa cea mai buna modalitate de a arde mai multe grasimi. Adevarat sau fals?

Organismul are trei surse disponibile pentru a obtine energia necesara: glucidele, lipidele si proteinele. In mod obisnuit, glucidele sunt cele care se folosesc primele deoarece sunt mult mai usor de transformat de catre organism. Atunci cand nu mai sunt disponibile, dupa o noapte in care nu ai mancat nimic,de exemplu, corpul se va servi din rezerva noastra de grasimi.

Si da, se pare ca organismul va arde cu pana la 50% mai multe grasimi daca alergi pe stimacul gol, dupa ce nu ai mancar cel putin zece ore, decat daca alergi dupa ce ai luat micul dejun.

Nu iti imagina insa ca daca vei alerga o ora sau doua timp de trei saptamani, pe stomacul gol, isi va disparea grasimea de pe burta sau din alte locuri nedorite. Alergatul pe stomacul gol nu este o reteta miraculoasa pentru slabit. Daca vrem sa slabim, trebuie sa ne echilibram si alimentatia si sa nu alergam mai mult de o ora pe zi.

Daca vei depune mai mult de o ora efort, corpul va apela la rezervele sale de proteine de la muschi, un lucru care ne va afecta deci muschii. Dar se pot degrada si celulele musculare sau acizii grasi esentiali.

Este de ajuns o sedinta sau doua pe saptamana. Incepe mai intai cu 20-30 de minute si mareste progresiv durata.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.