Cele mai bune solutii pentru cresterea imunitatii

cresterea imunitatiiSistemul imunitar este un sistem complex, format din mai multe celule, tesuturi si organe, care ne protejeaza impotriva diverselor organisme straine. Datorita acestui sistem, orice om poate sa tina departe numerosii microbi din atmosfera si are capacitatea de a ramane sanatos chiar si in conditii mai putin prietenoase. Se spune ca sistemul imunitar este al doilea creier, pentru ca poate sa faca diferenta intre elementele proprii si cele straine.

Din nefericire, exista momente in care puterea acestui sistem scade, ceea ce lasa organismul vulnerabil. Refacerea sistemului imunitar se face destul de greu, asadar, cel mai bine este sa se gaseasca solutii prin care sa se mentina sau sa se creasca.

Care sunt principalele cauze ale imunitatii scazute?

Desi imunitatea scazuta este o problema, asta nu inseamna ca este o problema irecuperabila. Exista medicamente pentru cresterea imunitatii si o multime de suplimente care pot ajuta in acest sens. Pentru a se descoperi cele mai bune solutii insa, trebuie sa se descopere cauzele pentru care imunitatea scade.

Pentru multi oameni, cauza este un defect din nastere, caz in care trebuie sa se caute solutii pentru intarirea sistemului imunitar inca din copilarie. Pentru altii insa, cauza este data de suprasolicitare, ceea ce duce la expunere la diverse infectii.

Imunitatea poate sa aiba probleme si in cazul in care apar boli precum diabetul zaharat sau SIDA, dar si atunci cand se fac tratamente cu citostatice sau alte medicamente puternice.

Nu in ultimul rand, una dintre cauzele pentru imunitatea scazuta este o alimentatie proasta, insotita de stresul de zi cu zi.

Care sunt cele mai bune metode pentru cresterea imunitatii?

Din fericire exista solutii. Numeroasele medicamente si suplimente pentru cresterea imunitatii sunt prezente in orice farmacie si in orice plafar. Exista si solutii naturale, insa, la indemana oricui isi doreste o viata mai buna:

1. Sportul facut regulat. Este indicat sa se faca sport minim 30 de minute in fiecare zi, deoarece in felul acesta se imbunatateste sistemul imunitar, sistemul cardiac si starea de spirit.

2. Consumul de legume bogate in vitamina C. Citricele sunt extrem de bogate in vitamina C si pot fi consumate in fiecare zi. Pentru suplimentare pot fi folosite si diverse suplimente alimentare naturale.

3. Consumul de antioxidanti. De asemenea, antioxidantii se pot gasi in alimente. Strugurii rosii, spre exemplu, contin cantitati impresionante de antioxidanti.

4. Folosirea saunei. Mersul la sauna poate sa fie o activitate cat se poate de placuta, care are efectul de crestere a imunitatii. Indiferent ca este vorba despre o sauna uscata sau umeda, efectul este acelasi si poate sa ajute foarte mult.

5. Urmarea unor cure de detoxifiere. O cura de detoxifiere tinuta ocazional poate sa fie raspunsul corect la problemele legate de imunitate.

Mai exact, o viata echilibrata, cu mult sport si cu o atentie sporita la ceea ce se consuma, poate sa insemne o viata in care sistemul imunitar este puternic si gata de atac in cazul unor probleme.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.