Noile masini vandute in Europa trebuie sa aiba dispozitive de zgomot

Din motive de siguranta.

Una din principalele caracteristici de identificare ale unei masini electrice este aceea ca functioneaza aproape silentios, mai ales daca o comparam cu masinile normale. Dar asta se va scimba in Uniunea Europeana unde regulile solicita ca masinile electrice sa aiba un dispozitiv pentru emiterea sunetelor.

Regula UE, care a intrat in vigoare la inceputul lunii iulie afirma ca toate tipurile de vehicule electrice cu patru roti trebuie sa fie echipate cu un Sistem de Alerta Acustica de Vehicule, sau AVAS, care emite sunete ca un motor standard cand vehiculul ajunge sub 12mph.

BBC a raportat ca in timp ce Guide Dogs este de acord cu schimbarea, a mai spus ca vehiculul ar trebui sa emita sunete la orice viteza.
’’Aceasta noua cerinta va da pietonilor un plus de siguranta cand trec pe drum.’’ spunea Ministrul de Drumuri din Regatul Unit, Michael Ellis.

Emitatorul de zgomote sa va activa la 12mhp si mai putin, pentru ca Uniunea Europeana spune ca masinile de obicei ajung aproape de pietoni atunci cand merg incet sau incetinesc viteza. Un lucru interesant este ca soferii o sa poata sa dezactiveaza emitatorul de zgomote, in cazul in care cred ca acest lucru este necesar.

Din anul 2021 toate masinile electrice vor fi dotate cu emitator de zgomot si nu doar noile modele. Se spune ca masinile electrice deja utilizate vor fi modernizate cu acest aparat.

Candva in 2017, Regatul Unit a anuntat ca va urmari alegerea mai multor Natiuni europene, in ceea ce priveste interzicere vanzarii vehiculelor care functioneaza cu combustibili fosili, ca un mod de a se ocupa de poluarea aerului. Planul este stabilit sa aiba efect din 2040.

Poluantii atmosferici emisi de masini pot provoca cancer si pot contribui la aparitia unor probleme precum astm, boli de inima, probleme la nastere si iritatii la ochi.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.