Timisoara, cel mai frumos cuvant din limba romana

monument-memorialul-revolutiei-25-de-ani-revDupã cum anunțam, sambata a avut loc a doua editie a plimbãrii prin #timisoaranoastra. Mai exact, aproximativ 60 de blogeri din toatã țara au venit în capitala Banatului pentru a-i descoperi spiritul și pentru a scrie despre acest oraș minunat care este Timișoara. Datoritã unor oameni cu inițiativã Timișoara a fost promovatã în ultimele 3 zile mai mult decât în ultimii 3 ani la un loc.

Ghidul nostru a fost, din nou, Dan Caramidariu un om care mi-a fost coleg de liceu si care este o veritabilã enciclopedie. Imi amintesc cã anul trecut înainte de #timisoaranoastra, Nebuloasa cãuta un ghid. O cunoșteam de puțin timp, dar am îndrãznit sã-l recomand pe Dan. În cele din urmã totul a mers bine și toatã lumea a fost extrem de mulțumitã, prin urmare anul acesta #timisoaranoastra nu putea sã porneascã fãrã el. Mã bucur cã am avut atunci inspirația sã-l propun Nebuloasei.

Nu doresc sã scriu prea multe despre ceea ce s-a întâmplat, pentru cã au fãcut-o alții, probabil mai bine ca mine: TvDece, Richie, Daniel, Adeline, Andrei, Adi Dragos, Makavelis, Andreea Burlacu, Alina Constantinescu, Dan, Ozeneu, BunGust, Oana Kovacs, Cosmin Chera, Ovi Sirb si TomatacuScufita. Probabil au mai fãcut-o și alții dar nu am ajuns sã citesc.

Ceea ce mi s-a pãrut mie providențial la aceastã ediție a fost vizita la Memorialul Revoluției. Traian Orban a dat o mãrturie extrem de emoționantã despre cum a trãit el revoluția, apoi am urmãrit filmul ”Noi nu murim”. Acest moment i-a emoționat pe toți. Și pe bunã dreptate, pentru cã Timișoara înseamnã Revoluția de la 1989, iar pentru acele zile geroase de septembrie care au schimbat istoria României, consider cã ”Timisoara” este cel mai frumos cuvânt din limba românã. Pe strãzile din Timișoara, în decembrie 1989, nu numai cã s-a strigat ”libertate”, dar a fost, probabil, primul moment dupã 41 de ani în care românii chiar au crezut în acest concept. Iar aceastã credințã a molipsit celelalte orașe și a eliberat, în cele din urmã, România de dictaturã.

Imaginați-vã 60 de tineri în floarea vârstei, unii mereu foarte glumeți și puși pe șotii, fiecare dintre ei ieșind din Memorialul Revoluției îngândurați. A fost un moment de auto-cunoaștere pe care Timișoara i-l poate oferi oricãrui român, și nu numai. A? ãdrãzni sã spun cã Revoluția și spiritul timișorean aproape cã sunt douã sinonime. Pentru cã de aici a pornit totul și nu s-a terminat niciodatã, Timisoara este cel mai frumos cuvânt din limba românã.

#timisoaranoastra m-a fãcut sã reîntâlnesc oameni pe care îmi doream sã-i revãd: Makavelis, Diana Câmpean, Adi Dragos, Cristina, Tomata cu scufita (pe care cred cã nu am mai vãzut-o de la plimbarea de anul trecut, deși suntem amândoi timișoreni), Ovi Sîrb (pe care cred cã tot de atunci nu l-am mai vãzut), Alex Bleau (cu care m-am întânit totuși mai des de atunci), Richie. Mã bucur cã a venit și Raimi. Aceastã înșiruire ar putea continua, dar mi fricã sã nu îmi scape prea mul?i a?a cã m-am rezumat la cei care mi-au venit acum în minte.

Cel mai frumos lucru este cã am și cunoscut oameni noi. Bunãoarã pe Liviu, despre care îmi vorbise Makavelis deja anul trecut. Ei bine, inițial nu știam cine este și cum sã-l identific. Am intrat în vorbã în mod fortuit datoritã faptului cã tweetuiam amândoi, unul lângã altul, de pe un Galaxy. Am aflat apoi cã el este Bungust.ro, om care a studiat ceea ce am studiat și eu și, prin urmare, suntem oarecum colegi de breaslã. Am avut destule de povestit și cred cã de abia de acum încolo începem sã avem de povestit.

Mã voi opri aici. Sã vorbesc a prea mult ar fi un sacrilegiu. Mulțumesc tuturor participanților care au venit la Timișoara pentru cã doar a?a Timișoara mea a putut deveni #timisoaranoastra. Altfel rãmânea doar a mea și nu era de bine.

În altã ordine de idei: #TimisoaraNoastra e un proiect prezentat de Bere Timisoreana si sustinut de Hotel Timisoara. Parteneri: Mareea, Lucas Super Sandwich, Skoda Timsoara si Pizzeria Rustica. Ghidul nostru a fost Dan Caramidariu, iar voia buna de seara a venit de la Trabucuri.com. De menționat ar mai fi cã s-a implicat și Primãria Timișoara, iar viceprimarul Adrian Orza a fost și el alãturi de noi pentru vreo douã ore. Le mulțumim tuturor celor care au sprijinit acest eveniment.

Cauta pe www.DexOnline.net orice cuvant sau expresie pe care n-ai inteles-o in articol.